ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Психилог за Рашидов: Изказването му може да се определи като подкрепящо поведение на насилник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:29 / 08.08.2023Коментари (3)2074
© Фокус
Изказването на известен политик от вчера /Вежди Рашидов бел. авт./ може да се определи като подкрепящо поведение на насилник. Това е видимо и от речника, от думите, които депутатът използва, заяви за "Фокус“ психологът Адриан Аврамов. Той допълни и, че поведението на народния представител може да се разглежда като адекватна извадка на цялостното състояние на държавата ни.

"Моят дългогодишен професионален опит показва, че такива типажи винаги са съществували, те не са от вчера и днес. Говоря за така наречения типаж на психопатната структура или на нарцистично личностното разстройство. В по-голямата част от случаите тези, които са насилници и насилват, са овластени дали през финанси или през позиция в обществото, която заемат и самите жертви се страхуват да говорят за това, предвид манипулацията или контролът, на който са подложени“, пояснява психологът.

Той коментира и, че това, което обществото може да направи, за да помогне, е да не премълчава. Близките на жертвите на агресия, както и самите жертви не трябва да се страхуват да говорят.

"Много често, когато стане въпрос за подобна ситуация с насилие, ако ви прави впечатление, съседи или близки нито са предполагали, нито са знаели, нито са чули. Това в повечето случаи не отговаря на истината. Хората са знаели, но са се страхували. Това не трябва да е така. Има органи – прокуратура, полиция, които могат да помогнат. Не живеем в 90-те години, когато беше малко по-апокрифно. Хората да не се страхуват да говорят. Те трябва да са на ясно, че има кой да им помогне. Премълчавайки, те несъзнателно подкрепят насилието“, категоричен бе специалистът.

Относно промените в Закона за защита от домашно насилие, които депутатите разглеждат и гласуват, Аврамов коментира, че се работи "на парче“ и е несериозно да се поставя времева рамка, в която една връзка може да се счете за интимна. Това, по думите му, дава възможност на насилниците да правят каквото си искат, стига да не са заедно с жертвата повече от 60 дни.

Повече за признаците, по които можем да познаем, че даден човек е подложен на домашно насилие и за начините за превенция, чуйте в звуковия файл.


Още по темата: общо новини по темата: 13
21.08.2023 »
10.08.2023 »
09.08.2023 »
09.08.2023 »
08.08.2023 »
08.08.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И ти си психолог ,колкото и Рашидов. Що се правите на големи специалисти със завъртяни фрази и кретенски термини. Половината от жертвите на домашното насилие си траят. Една част пък преекспонират за да получат дивиденти в случая с режисьорите и артистите в Холивуд. Прокуратурата или следствието не е баба Ванга ,нито комшиите са следователи. Ай сиктир ,психолог.
0
 
 
В крайна сметка всеки сам определя действията си и в какви взаимоотношения ще влиза! Днеска си харесял едно! Утре вече не му харесва! И когато стане напечено ... Оле ле!....
0
 
 
Тази тесногръда нация изглежда трябва да се срине до основи! От бебето до Най-дъртия индивид в това пространсдтво! Долни, мръсни хора! И... ДА! к-***ата СИ Е к***а! Независимо на кое ниво във властта се намира! И Заепочва с водачите на ГЕРБ и СДС! И цялата пасмина клакьори! к-***ата казала: Как може този да казва , че сме к**ви! Това не е приличен език!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: