Променят две наредби, свързани с опазването на околната среда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:04 / 28.07.2022
760
Министерският съвет одобри промени в две наредби - Наредбата за предотвратяване на големи аварии с опасни вещества и ограничаване на последствията от тях и Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

С промените се преодоляват несъответствия и противоречия на подзаконовата нормативна уредба с последните изменения и допълнения на Закона за опазване на околната среда (ЗООС), информират от МС.

В Наредбата за предотвратяване на големи аварии с опасни вещества и ограничаване на последствията от тях се прецизират текстове с цел подобряване на формата и съдържанието на документите по глава седма, раздел I от ЗООС.

С нови текстове в Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) се постига пълно съответствие с разпоредбата на член 6, параграф 3, буква в) от Директива 2011/92/ЕС относно оценката на въздействието на някои публични и частни проекти върху околната среда и пълно и правилно транспониране на Директивата.

Осигурява се пълна прозрачност и достъп на засегнатата общественост до информация за провежданите процедури по ОВОС, допълват от правителството.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Гриша Ганчев не се оттегля, напротив - налива много пари
Млечните продукти и яйцата в нашите магазини по-скъпи, отколкото ...
Ще останем ли без Благодатен огън?
Майка на дете с аутизъм се нуждае от помощ
Бизнесмен стана баща, без да е докосвал майката, която е лекарка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).