Прокуратурата погна фирма съхраняваща опасни за живота и здравето отпадъци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:46 / 15.01.2020
2002
Прокуратурата в Стара Загора разследва фирма от Гълъбово за съхранение на опасни за живота и здравето отпадъци, съобщиха от държавното обвинение в сряда.

Лично окръжният прокурор Дичо Атанасов и районният Гриша Мавров са участвали в огледа на площадката за боклуци близо до голям ТЕЦ в района. Произходът на отпадъците е неясен. Проверяват се основанията за съхранението им, както и за какво ще се ползват.

Боклукът е открит в сграда до площадка “Брикетопроизводство" в землището на село Обручище. Помещението е на територията на теца в Гълъбово, но е дадено под наем на друго дружество - “Траш Юнивърс". Собственикът Георги Илиев има и други бизнес начинания.

През лятото на 2019 г. “Траш Юнивърс" беше проверявана от екоминистерството като доставчик на “Траш еко пак", която пък осигурява боклуци за горене на тецовете в Гълъбово и Сливен. Оказа се, че са складирани 635 тона отпадъци от пластмаса, каучук, хартия, картон, текстил и дърво. Беше стартирана процедура за изследване на отпадъците в международна лаборатория. На “Траш еко пак" беше предписано да изнесе отпадъците от площадката. Не е ясно дали намерените във вторник в наетото помещение от “Траш Юнивърс" са същите.

Това е поредното разследване на прокуратурата, започнато, след като главният прокурор Иван Гешев нареди проверки на всички фирми, които внасят, съхраняват и горят боклуци. Такива бяха намерени в Плевен, Враца и в други градове. Освен в Гълъбово прокуратурата влезе в сряда и на площадка за отпадъци в ямболското село Дражево.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).