Прохлада, красива природа и уникални кътчета в местност на 100 км от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:52 / 20.07.2022
8369
Село Смилян се намира много близо до град Смолян и на малко над 100 километра от Пловдив. Това е местност, по която човек се захласва от възхищение, а докато пътува не мига, за да не изпусне заобикалящата красота. На много кратко разстояние, човек може да види безброй нюанси на зеленото.

Природата наистина е невероятен виртуоз, за да съчетае така поля, гори, хълмове и долини. Това място би било рай за художниците, музата им би преливала, пише "Светоглед". Родопите са приказно място, но районът около село Смилят просто пленява.

Името на селото най-често се свързва с местния сорт боб. Това обаче е и най-пленителната и най-зелените части на Родопите, най-усмихнатите и приветливи хора, най-образцовите ниви, най-вкусните мекици, най-сочния родопски клин и най-едрия фасул.

Наблизо се намират: крепостта и проходната пещера Калето, която прилича на огромен скален мост; каньонът Горло, Киселчовските водопади, пещера Ухловица, Агушевите конаци, Комплекс Гераница, където може да опитате риба, изпечена на камък, както и домашно приготвени глезотийки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица
Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
Какво е крипто стейкинг и защо инвеститорите го харесват?
МВР напомниха важна информация преди голямото пътуване за празниц...
Няма да връщат казармата в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).