Пробация за купуване на гласове получи ДПС лидер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:01 / 26.09.2013
2930
Най-лекото наказание - пробация, получи от Старозагорския районен съд общинският лидер на ДПС в града Юсни Ибрям за купуване на гласове на предсрочните избори през май. На първото и единствено заседание стана ясно, че той е сключил споразумение с прокуратурата, което съдът утвърди. Така Ибрям се призна за виновен, че е дал по 44 лв. на 9 души от старозагорското село Хан Аспарухово да си извадят лични карти при условие, че гласуват за ДПС.

"Признах се за виновен, защото ние, ДПС и "Атака" сме на власт. Ако бях оправдан какво щяхте да си кажете вие журналистите - ето те са на власт, оправдават ги, не ги съдят", изуми с аргументите си партийният активист.

Иначе той се смятал невинен и жертва на цигански род от селото. "Не съм дал парите, но няма как да го докажа, друго лице им ги даде, на нали знаете циганите са като свински черва, много трудно си признават", хвърли вината върху хората, чиито вот се е опитал да купи Ибрям. Той увери,че остава общински съветник, тъй като по закон, само ако има осъдителна присъда - лишаване от свобода, трябвало да напусне местния парламент на старозагорци.

"На тези избори ДПС имаше 3 хил. гласа в Стара Загора, догодина обещавам 5 хил. гласа. Ще ги спечеля с агитация", закани се човекът на Лютви Местан.

Според присъдата през следващите 8 месеца той няма право да сменя местожителството си и два пъти в седмицата ще се подписва в полицията. Освен това за превъзпитанието му с него ще работи и пробационен служител.

Източник: kmeta.bg


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).