Президентът Радев: Апостолът ни сочи кривиците и смущава нашето безразличие

Автор: Росица Лаханова
Коментари (0)
12:06 / 19.02.2023
844
"Апостолът ни сочи кривиците и смущава нашето безразличие", това каза  президентът Румен Радев при откриването на мултимедийната дигитална експозиция "Изповедта на Апостола" в Националната галерия "Квадрат 500", информира репортер на "Фокус".

Експозицията е посветена на делото на Васил Левски чрез съчетанието на съвременни дигитални средства, включително холограмен образ на Апостола на свободата.

"От Левски пазим едно тефтерче, кратки писма и кичур коси, но непримиримият Дякон е единственият съд, пред който всички българи се чувстваме равни", каза Радев и допълни: " Апостолът на свободата продължава не само да ни сочи кривиците, да бъде нашата съвест и да смущава нашето безразличие, но и продължава да сочи пътя към онази република, която остава блян за поколенията българи".

"В пантеона на българската свобода и независимост има много имена, но в народната памет Левски е несравним. Малцина са обичани така силно и безрезервно като Левски, може би защото народът ни имаше нужда от своя Апостол на свободата не само в робските години, ние се нуждаем от него не по-малко и днес, век и половина след неговото обесване", каза още президентът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Росица Матева: Две партии са се отказали от участие в изборите
Освободиха Божков под гаранция от 130 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).