Предложение: Доброволци да помагат на полицията при охраната на обществения ред

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
22:38 / 31.01.2020
3150
Доброволци да помагат на полицията при охраната на обществения ред и да отправят устни предупреждения към хора, за които се предполага, че ще извършат престъпление. Това предлагат четирима народни представители от ВМРО начело с Искрен Веселинов в проект за промени в Закона за МВР.

Той е внесен преди гледането на второ четене на друг проект, който е от правителството. Той предвижда обединяването на дирекция “Жандармерия" и Отряда за борба с тероризма в нова дирекция с наименование “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма".

Според проекта на ВМРО доброволците могат да съдействат на полицията индивидуално или ако се обединят във формирования от двама и повече. Доброволци могат да стават български граждани, които имат поне основно образование, не са осъждани дори и на глоба, не са разследвани и са физически и психически здрави.

Вносителите предлагат доброволците да могат да задържат хора, извършили престъпления на охраняваната от тях територия. Те ще имат право да арестуват и нарушители, които създават опасност за живота и здравето на другите или на имуществото им. Щом задържат някого в параметъра на охранявана от тях зона, те незабавно трябва да уведомят полицията.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
От 3 до 33 градуса през този месец
Приятно време ни очаква днес
Велика сряда е
Работодателят ви дължи минимум двойно увеличение
Отбелязваме Деня на труда
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).