ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Предлагат затвор при убийство на пешеходна пътека или спирка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 06.03.2012Коментари (35)4805
© Plovdiv24.bg
От МВР предлагат промени в Наказателния кодекс, с които се въвеждат драстични санкции за убийците на пътя. Ще отпадне и възможността да сключването на извънсъдебно споразумение при причиняване на смърт, без знанието и съгласието на близките на починалите.

Преминаването на червено, шофирането със скорост 50 километра в час над допустимата за градски условия, бягството от катастрофа, причиняването на смърт на пешеходна пътека или спирка да се наказва с затвор, предлагат родителите на деца загинали при пътни инциденти и депутатите от ГЕРБ.

Сред предложенията за промени в Наказателния кодекс е и отпадането на възможността да бъдат сключвани споразумения между обвиняемия и прокуратурата в случаи, когато е убит човек на пътя.

Измененията, които бяха представени на кръгла маса в Народното събрание, ще бъдат подготвени до седмица от парламентарната група на управляващите. "За нас е важно с подобни мерки и цялостната политика, която води МВР да ограничаваме жертвите по пътищата, да намаляваме ПТП, които водят до средни и тежки повреди. Защото това разбира се означава, че ние съхраняваме п някакъв начин работоспособността на нацията и даваме основания да смятаме че имаме адекватно правораздаване, което да съответства и на приетото" - каза Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи.

Обсъжда се още общините сами да могат да решават къде да поставят легнали полицаи. Беше поставен и въпросът за кръвните проби. Родителите алармираха, че лица,причинили смърт на пътя при шофиране след употребата на алкохол, са обжалвали пред съда резултатите от кръвните проби. Те използвали факта, че в закона е записано, че пробите се взимат от лекар, а на практика манипулацията се извършва от медицинска сестра.

Родителите предлагат още причинилите смърт при катастрофа да не могат да напускат страната. Те поискаха да се срещнат и с прокурорите и съдиите, за да им обяснят какво е морал.

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Анастас Анастасов се ангажира до месец промените да бъдат приети от парламента.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Важното е не какви закони се създават, а да се спазват.
+1
 
 
крайно време беше да се вземат някакви мерки - не е редно на 10 000 (да речем) нови шофьори годишно само 100 да са изрядни във всяко 1 отношение, а другите да се мислят за по-велики!
+2
 
 
най лошото е че може да се случи на всеки един от нас,за това трябва да бъдем по внимателни и шофьорите и пешеходзите.....
+1
 
 
Това значи ли, че навлизането върху пътното платно извън определените за тази цел места, а именно пешеходни пътеки и преминаването на забраняващ "червен"сигнал на светофара, ще се тълкува като опит за самоубийство?
Aнонимен
на 06.03.2012 г.
+1
 
 
На тези, които пишат и изразяват мнение против закона, ще задам въпрос? Сигурни ли сте, че някой от вашето семейство, близък или приятел няма да загине на пешеходна пътека във всеки един момент от тук нататък? Каквото и да се пише, трябва ли след като при подобна загуба на близък се налага да лепиш некролози и поставяш траур на вратата си, да промениш отношението, очакването и изискването към ред и правосъдие. Да преливаш гроб на близък, чийто живот е отнет от хулиган на пътя не е забавно а много травмиращо и тъжно. В същото време убиецът е на свобода със сключена сделка със съда. След подобно убийство питам дали ако вие сте от потърпевшата страна бихте погалили с перце убиеца??? В западна Европа стъпилия на пешеходна пътека е винаги с предимство пред автомобила , дори и да е сгрешил. Няма по-ценно от живота! Убийците трябва да лежат в затвора! Само така ще се превъзпита цялото общество.
+2
 
 
ппердлагам глоба и за шофьорите, които не намаляват и не спират на пешеходна пътека, двустранно е,..
+1
 
 
предлагам глоба за пресичане на Цариградско шосе, ...
+2
 
 
предлагам глоба за пресичане на улица без да се огледаш,.. поне
+2
 
 
предлагам глоба за всички които ходят по улицата въпреки свободните тротоари,...
Aнонимен
на 06.03.2012 г.
+1
 
 
А затвор и санкции за пешеходци, пресичащи на червено или причиняващи катастрофи? Кога? Само шофьорите ли са участници в движението?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: