ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Политолог: Нинова е най-верният съюзник на Борисов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 26.12.2019Коментари (1)3703
© bTV
"В България няма опозиция, но има само един човек, който стои на пътя на тази събрала се като в юмрук власт, лишена от контрол и това е президента. Дай Боже сблъсъците му с премиера Борисов да продължат и през 2020 година, защото ако го няма Радев, ще имаме Путин", смята политологът проф. Евгений Дайнов.

"През изминалата 2019 г. Бойко Борисов успя да подчини БСП и Корнелия Нинова. Нинова му е най-верният съюзник, не защото винаги го иска, но когато наближат избори, тя прави така, че хората да гласуват за ГЕРБ", добави той.

"На ниво дърления червеният лидер продължава да поддържа някакъв облик на неподчинена, но при сериозната агитация на хората това не се вижда, защото голяма част от елита в БСП е съюзник на ГЕРБ“, коментира професорът.

"Хората не са уверени, че това е истинска опозиция, която да носи алтернатива. Написаха цяла програма "Алтернатива за България“, която ако мои студенти ми я бяха представили, щях да ги върна да си я оправят. Повечето от политици в България не разбират от политика. Те са вещи с икономическите договорки и от различни схеми“, добави той пред bTV.

Според него президентът Радев е единственият опозиционен лидер, но зад него няма реални опозиционни партии. 

"Не съм забелязал БСП да позеленява, но първите закони, на които Радев наложи вето, бяха свързани с екологията. Червените не разбират защо не трябва да се бетонира морето. Те дейно участват дори в това, но Радев защитава обществения интерес“, обясни професорът.

От това, което се случва между премиера и президента, може да заключим, че е единственото разделение на властите, което виждаме, добави той.

Щом като водата изчезна в стохиляден град като Перник и няма последствия, може да очакваме утре да откраднат водата във всички язовири, заяви Дайнов.

"Тази година се случи нещо опасно, за което сме предупреждавали – властта се събра на едно място и се отвърза от всякакъв контрол и от гражданите, и от законите. Всеки път, когато се събере на едно място, се отвързва и започва да безчинства. Ако нямаше конфликт между премиер и президент, щяхме да имаме другаря Путин“, заяви професорът.

Той намекна, че 2020-та ще е година на прокуратурата. Сотир Цацаров и Иван Гешев вече  обявиха списък с врагове, които включват адвокати, журналисти, анализатори и политолози. Те започват наказателни акции и ще усетим по кожата си как действат“, каза още политологът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вземи си китарата и посвири на президента.Путин е тук И чрез него.Понеже Коканинова е остана,опозицията се ръководи от харманлийски каун.Не е нужно да си професор за да го видиш.И с подгряващи "свещи" от Слави Трифонов след края на президентския му мандат на Мунчо ще се юрнат да катурнат ГЕРБ. Две патерици трябват на Кремъл.Яловата Кури трябва само да задържа положението бспТо да съществува.Останалото след година и половина. И предполагам,че Борисов ще им каже аз бях до тук...ще отдъхвам в Президенството.Да се оправят Томислав Дончев,Владислав Горанов и...леля Кристалина(ако се навие).
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: