Полицейски шеф ходи на работа със служебния джип

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:21 / 31.12.2021
2168
Шефът на РПУ в Годеч – главен инспектор Христо Кръстев, използва служебния полицейски джип като личен. Той живее в София и всеки ден ходи с колата на работа до Годеч и обратно. Така ежедневно изминава със служебен бензин разстоянието от 100 км. Разходът на гориво е поне 200 литра бензин на месец.

Един от полицаите, работещи в районното, разказа пред Нова телевизия, че по принцип служителите изпитват затруднения с работата си заради недостиг на гориво. Началникът обаче пътувал от и до работното си място със служебна кола от 5-6 месеца насам.

Екипът на телевизията провери думите на пожелалия анонимност униформен. В шест различни дни, в периода между 1 и 20 декември, човек от Нова телевизия следи маршрута на Кръстев със служебния джип. Във всеки един от тези дни, вечер той си тръгва от районното в Годеч, изминавайки 50 км до Божурище. Там, близо до полицейски участък, се качва на личната си кола и се прибира вкъщи.

Сутрин към 7.00 ч. отново се появява, качва се на служебния джип и тръгва за Годеч. На седмия път екипът го проследява, но вече с камера и микрофон. Той категорично отказва да коментира действията си.

Вечерта след интервюто за пръв път служебният полицейски джип нощува пред районното. Оттогава всяка вечер е там, а началникът вече пътува с личната си кола.

Тъй като показаното е сериозно нарушение на правилата в системата на МВР,  след интервюто с началника са започнали да се правят опити да се оправдаят действията му - чрез съставяне на различни документи със задна дата, уточняват от телевизията.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).