Покриват разходи на затворите с допълнителни 3,5 млн. лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:44 / 24.06.2015
1071
Министерството на правосъдието публикува днес за обществено обсъждане проект на постановление на МС за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на правосъдието за 2015 г. 

С проекта се прави ново разпределение на бюджетите на второстепенните разпоредители към Министерството на правосъдието, като в резултат на това се осигуряват допълнителни средства в размер на 3,5 млн. лева, които ще бъдат прехвърлени към системата на затворите, за да се покрият значими и неотложни разходи за издръжка в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Към момента в системата за изпълнение на наказанията има натрупани неразплатени много разходи по текущата издръжка на затворите - ток, горива, храна и др. 

Само неплатените сметки за ток са в размер на 2,8 млн. лева, натрупани през последните шест месеца, откогато не са плащани задълженията към елекроразпределителните дружества.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).