Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 22.01.2020
17172
Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков - бившия вицепремиер и министър на промишлеността в служебния кабинет на Стефан Софиянски и в правителството на Иван Костов.

За кончината й съобщи Илиян Василев с публикация във Facebook.

Мина Божкова си е отишла преди 40 дни. Самият Александър Божков също вече не е сред живите. Той почина през 2009 г. от онкологично заболяване.

Дъщеря му има момиченце на 11 години.

По думите на Илиян Василев Мина е преживявала тежко публикациите, в които до името на баща й стои прякора "Мистър 10%". Според нея Божков е бил оклеветен от съпартийците си, а тя самата не е наследила всъщност нищо от богатството, което му приписват.

Александър Божков беше освободен през декември 1999 година от правителството на Иван Костов и стана главен преговарящ за присъединяването на България към Европейския съюз, но подаде оставка от този пост на 9 юни 2000 г. Едно от лицата на икономическата политика на кабинета на Костов, довела до приватизацията на над 40% от държавните предприятия, Божков стана обект на остри критики от страна на опозицията и получи прякора "Мистър 10%“, заради обвинения за взимани комисиони при приватизационните сделки, в които участва като министър на промишлеността.

В последните години Мина Божкова изживяваше трудни моменти, с които се спекулираше в обществото. Твърдеше се, че психическото й състояние се е влошило след загубата на баща й, който се е грижил неотлъчно за нея през целия й живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).