Петков: Серен диоксид 15 пъти над нормата и прахови частици 27 пъти над допустимото установихме в ТЕЦ "Брикел"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:31 / 20.07.2022
1387
Серен диоксид 15 пъти над нормата и прахови частици 27 пъти над допустимото е установила изненадващата проверка в ТЕЦ "Брикел", съобщи днес преди началото на правителственото заседание министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Вчера той бе на изненадваща проверка в ТЕЦ "Брикел“ в Гълъбово заедно с вицепремиера и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов и представители на редица институции, ангажирани с опазване на околната среда у нас. 

В проверката са участвали РЗИ, РИОСВ, "Пожарна безопасност", Инспекцията по труда, очаква се и доклад от ДАНС, за да се види дали и как лицето Христо Ковачки е свързан с управлението на "Брикел", каза Петков. 

Той коментира, че е потресен от резултатите от вчерашната проверка. "Дори екипът, който проверяваше, се почуства зле само след два часа. Не мога да повярвам, че в тези условия работят български граждани", отбеляза премиерът в оставка. 

Той ще очаква в най-кратък срок всички институции да му представят доклад, за да се прецени какви ще бъдат следващите стъпки във връзка с ежедневното замърсяване на този обект.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).