ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пенсионерката Теменужка: Излязох на терасата и видях кървава баня по двора!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:55 / 16.11.2022Коментари (2)9961
© struma.bg
Изхвърлени от стопаните си бойни кучета извършват нападения над хора и животни в  крайните къщи на кочериновското село Драгодан, сигнализират местните.

Вдовицата пенсионерка Теменужка Стоянова е сред най-сериозно пострадалите, след като кучетата проникнали в двора и издавили всичките й животни – три  патици и шест кокошки. Спасила се се само една черна кокошка, добавя Теменужка.

"Нашето куче лаеше силно, излязох на терасата и видях кървава баня по двора. Две огромни кучета избиваха всичко, което им се изпречеше на пътя, котките бягаха панически… Мислех, че ще си тръгнат, но останаха, сякаш чакаха още да убиват.

Добре че не бях долу, сигурно щяха и мен да разкъсат. На бегом отидох, с бастунчето в ръка, до съседите Бланка и Михал, и Снежана Кюркчийска за помощ. Кучетата убийци тръгнаха след мен, но вече бях стигнала при комшиите, които се развикаха,  това сигурно ги стресна и не посмяха да ме нападнат", разказа пред struma.bg развълнувана Теменужка.

Кметът на Драгодан и Боровец Велко Христов, който бил на оперативка при общинския кмет на  Кочериново Иван Минков, веднага пристигнал на мястото на инцидента, дошъл и полицейски патрул. Направили оглед и снимки, разпитали потърпевшата и съседите.

Драгоданецът Георги Джиков изказа свое предположение откъде може да са дошли  кучетата: "Кучетата вероятно са дошли откъм Бобошево, две огромни, добре хранени кучета, едното с черно и бяло, другото кафяво.

В Бобошевско има цяла глутница, вероятно са се изплашили и разбягали от моторите за мотокроса. Тези две кучета лятото  нападнаха и двора на съседа ни Валентин, но всички излязохме да ги гоним и едва спасихме животните. Вероятно тези са били два дена в ливадите под къщите, защото всички кучета в махалата силно лаеха в тази посока. Дано няма пострадал човек, не смеем да слезем да проверим.

Лятото беше удавен и петелът на Теменужка Стоянова", припомня Георги. Съседката Бланка също се включи в разговора: "Кучетата са запомнили двора с животните и са дошли да ги избият", предположи тя.

Потърпевшата Теменужка целия ден вчера беше под голям стрес.

Ловецът на кучета от Кочериново Георги Ценов има готовност да съдейства за залавянето им. Той каза: "Възможно е това да са пуснати  остарели бойни кучета, вече не им трябват. Или някой ги е гледал, уплашил се е и е решил да се отърве от тях. Може да са питбули. Това са охранителни бойни кучета, не са на пастири, защото тези, които пазят добитък, не нападат домашните животни, свикнали са с тях.

Общините Кочериново и Бобошево трябва да вземат  сериозни мерки, докато не са разкъсали  човек, защото са научени на бойни команди и няма да се подчинят на обикновени. Те са обучени да нападат,  а не да отстъпват", обяснява Ценов.

В сряда се очаква в издирването на кучетата да се включи и кварталният полицай на община Кочериново Димитър Арнаудов. Подобен инцидент  вчера се е случил и в кв. "Гюргево" на община Сапарева баня, където две избягали кучета от охранителен обект са влезли в къща и са разкъсали домашните котки. Стопанинът на кучетата бързо ги е прибрал.

Кварталният Димитър Арнаудов бе категоричен: "Издирването на кучетата ще продължи, докато не ги открием, не може животът на хората да е в опасност!".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.11.2022 г.
+2
 
 
Там ловджии нямате ли? Или двуцевки?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: