ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Откриват три нови 5-звездни хотела по Черноморието, световни вериги с интерес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 04.05.2018Коментари (6)7063
©
Министерството на туризма ще продължи да прави интензивни проверки през активния сезон съвместно с компетентните органи и местната власт, за да се гарантира качествен продукт в туризма. Това заяви в Бургас министър Николина Ангелкова, която проведе среща с местната власт и контролните институции за подготовката на активния летен сезон. В дискусията участва кметът на община Бургас Димитър Николов. В нея се включиха също кметове от Бургаска област, директорът на областната дирекция на МВР– Бургас ст. комисар Калоян Калоянов и др.

Министърът припомни, че през 2017 г. посещенията на чуждестранни туристи само за периода юни-септември бяха над 5,3 млн. Това е близо 6% ръст спрямо рекордната дотогава 2016-а. При очакван ръст от 5% за чуждестранните посещения през новия сезон, се очаква тези резултати да бъдат надградени за поредна година. Постиженията на област Бургас са също много добри. През лято 2017 в местата за настаняване с поне 10 легла тук са пренощували над 1,4 млн. туристи – повече от 4% ръст спрямо лято 2016-а, и са реализирани общо над 8,8 млн. нощувки.

Министър Ангелкова открои тенденцията, че у нас все повече се търсят  4- и 5-звездни хотели, чиито резервации се запълват най-бързо, и върху този факт големите световни хотелски вериги обръщат все по-сериозно внимание. Световни хотелски вериги имат интерес към България и Черноморието. До 2020 г. се очаква да бъдат открити три нови 5-звездни хотела по Черноморието. С общи усилия ще продължим да привличаме още международни инвестиции, подчерта министър Ангелкова и приведе пример с нискотарифния авиопревозвач Ryanair, който прави полети до Бургас. Летището в Сарафово очаква да надхвърли 3 млн. пътници, което би било рекорд, беше съобщено по време на дискусията.

По отношение на контрола по стопанисването на морските плажове ще следим изключително стриктно как се спазват договорите за наеми и концесии и дали е гарантирано водното спасяване, почистването и другите дейности по ивиците, заяви Николина Ангелкова. Ще се следи прецизно при поставянето на преместваеми търговски и други обекти да се спазва одобрената за разполагането им схема.  Проверки ще има и на неохраняемите плажове, категорична бе министърът. Тази година техният брой е намален в сравнение с миналата. Засилени проверки министерството ще прави заедно с КЗП за местата за настаняване и хранене, за да се гарантира качеството на туристическия продукт.

Що се отнася до най-големия ни черноморски курорт – Слънчев бряг, министър Ангелкова съобщи, че търговията с щендери на открито е забранена по алеята на територията на едноименното акционерно дружество. Концесионерът на северния плаж в курорта премахна нерегламентираните преместваеми обекти, които не отговаряха на одобрената схема. След като се разчисти плажът обаче, се установи, че има 290 павилиончета на територията на частни хотели в частни имоти.

На срещата с контролните органи директорът на областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов съобщи, че подготовката за новия сезон е започнала още в края на лято 2017-а. Ще имаме командировани общо 760 полицаи, като в района на Несебър те ще са най-много, каза той. Служителите на реда започват работа от 1 юни, а само в Царево - от 1 юли. Те ще си партнират с полицаи от Чехия и Полша. В помощ на униформените ще има и 24 преводачи в Несебър, ще дежурят и вело- и мотопатрули. Регистрирахме 50 процента спад на кражбите, надяваме се този сезон да е още по-успешен и спокоен, обобщи старши комисар Калоянов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пак мислим за чужденците....кога за българския турист????
+1
 
 
като пуснат заплати 600лв 6 дена в седмицата по 12 часа и гледай вълна от желаещи да работят там, ще го напълнят после с цигани , понеже другите не искат и така докато не затворят
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Агресия между шофьори в Пловдив
Електротранспорт в Пловдив?
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: