Отговор на пловдивската фирма относно кошмарните 32 дни на клиент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:26 / 21.07.2022
5031
Миналата седмица публикувахме материал за пловдивчанин, който изрази своето възмущение към служители на "България Сервиз Груп" Пловдив след купуване на пералня. Plovdiv24.bg на няколко пъти се опита да се свърже по телефона с фирмата за позиция, но така и не получихме обратна връзка.

В крайна сметка на мейла получихме официална позиция и я публикуваме.

Името ми е Стоян Мишинков и съм ръководител на дейността в гр. Пловдив, на фирма Г Сервиз която част от групата на България сервиз Груп. Повод за това мое писмо е статия от екипа на plovdiv24, която бе пусната в сайта на 15.07.2022 по повод дискомфорта на клиент, чиито уред подменен поради фабричен дефект.

Без да влизам в излишни полемики, искам да представя само фактите относно случая с въпросния казус:

- подадена заявка на 13.06.2022;

- посещение от техник и установяване на дефект на 14.06.2022;

- поръчана резервна част към Gorenje на 15.06.2022;

След изтичане 30 дневния срок за извършване ремонт на уреда и невъзможността от Gorenje да доставят поръчания казан, лично се заех да бъде издаден протокол за замяна на клиента, спазвайки дословно разпоредбите на ЗЗП. Срока за доставка на резервни части не е в компетенцията на България Сервиз Груп и не можем да носим отговорност за този период. Ние стриктно и неотклонно сме спазили всички срокове по ЗЗП, като при наличност на резервната част, щяхме да извършим ремонта още на 14.06.2021 г .

- Заявка с входящ номер на 13.07.2022 за съгласуване с вносителя на марката.

- Издаден протокол за замяна на уреда на 15.07.2022

Междувременно на 13.07.2022 в офиса ни се получи обаждане от синът на дамата предявила рекламация на уреда. Разговорът не е бил от най- учтивите, защото след приключването му служителката приела обаждането бе видимо разстроена и морално наранена, за което ние ще предявим съответните законно определени претенции. В съответствие с ЗЗЛчД всички телефони разговори се записват и ние можем да докажем по безспорен начин меко казаното неприемливо поведение на клиента при проведеният разговор.

На 14.07.2022 в сервизна ни база Технополис Пловдив около 16 часа господина, чиято майка всъщност е титуляр по рекламацията влетя в нашия офис.

За съжаление в този момент бях в този обект и имах възможността да проведа крайно неприятен разговор. "Господина“, си позволи тон и език, който единствено пристанищните работници в средновековието са използвали към съпругите си прибирайки се вечер от поредната "професионална сбирка“. Взаимното уважение , не предполага подобна комуникация, която кореспондира с нецензурни обиди!

Любезно и изчерпателно му бе обяснена цялата ситуация и технологичния процес на издаване на протокола за замяна. Той не прие нашите логични доводи и заяви със същия тон, че иска уреда сега и веднага.

Тук е момента да Ви информирам, това не е в наша компетенция. За подмяната на уред, което много рядка процедура, се изисква становище на производителя, като нашата задача е да го информираме надлежно по процедура.

По време на този разговор в помещението имаше дете и не можех да си позволя повече то да чува тези излияния. Помолих господина да напусне сервиза и информирах клиентката, че ще бъде уведомена за издадения протокол когато е готов, като процедурата отнема до 2-3 дни.

Петък сутринта протокола бе готов, а клиентите уведомени за това. В момента съгласуваме удобно време и за двете страни за вземането на стария уред от дома.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Силно почерпен американец катастрофира на АМ "Тракия"
Божанков, след като детето му простреля друго: Не е било ВИП парт...
И днес е празник, църквата почита голям мъченик на вярата
Няколко области са предупредени с жълт код за интензивни валежи
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).