Очакваме 100 000 българи да се върнат от Гърция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:22 / 26.07.2015
2635
В Министерски съвет е обсъдена възможността за масово връщане на българи от Гърция, а тези българи са повече от 100 000. Това призна вицепремиерът Томислав Дончев в интервю за Канал 3.

"Имаме готовност да реагираме веднага при завръщането на българите, работещи в Гърция, а и то няма да е толкова лошо, понеже в България се търси работна ръка - дори туризмът ни перманентно страда от липса на качествен човешки ресурс", коментира Дончев.

Иначе между 5000 и 7000 компании от Гърция са преместили производството и работата си в България. Дончев обясни факта с по-добрата данъчна основа и по-стабилната политическа и икономическа среда у нас.

"Безпокои ме поредицата от специални мерки спрямо Гърция и допускането на новия регламент 1303, който ЕК съгласува в различни работни групи и вероятно ще бъде приет - повече авансови плащания за Гърция, възможност изобщо да не финансира оперативните си програми и да получава 100% преди затварянето им", разказа още вицепремиерът.

Дончев разкри, че е инструктирал представителя си да гласува с "не" по регламент 1303, ако същите правила не могат да бъдат прилагани спрямо България. "Въпрос на принципи, не на съседка заядливост. В Европа хем има едни и същи правила, хем не важат за всички понякога", добави той.

Вицепремиерът напомни, че още преди години за съседните ни е било направено безпрецедентно изключение - дадена им е възможност да довнасят за проекти в европейския бюджет по-малко от съучастието на останалите държави-членки.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).