Община Варна оказва пълно съдействие при проверката на антикорупционната комисия

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:22 / 01.12.2021
1481
Община Варна оказва пълно съдействие на КПКОНПИ по проверката, която институцията извършва. От страна на общината са предоставени всички изисквани документи, които са обект на проверката. И занапред Община Варна ще продължи да оказва пълно съдействие на всички разследващи и проверяващи институции, се посочва в съобщение, изпратено до Varna24.bg.

До момента в хода на проверката са изискани документи и са снети обяснения от всички членове на комисията за избор на изпълнител, от заместник-кмет и от кмета на общината Иван Портних, се посочва в съобщение от КПКОНПИ, което медията ни публикува по-рано днес.

Снети са и обяснения от управителите на фирми, които в хода на процедурата са били отстранени от участие. Предстои преценка за изпращане на всички материали от проверката на прокуратурата, с оглед данни за корупционни престъпления, посочват от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Има сходство при постъпилите данни за извършени неправомерни действия при провежданата поръчка във Варна и две обществени поръчки в Стара Загора, които са на стойност над 84 милиона лева и също са свързани с покупка на екологични превозни средства, посочват от КПКОНПИ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мъж уби майка си с нож в Севлиево
Край на дългите колони от автомобили към гръцкото море, минаваме ...
Нов метод замества тежки коремни операции у нас!
Защо да застраховаме жилището си?
Митрополит Киприан: Св. Синод признава за легитимен избора за сли...
Стана ясна прогнозата за утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).