ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Обмислят стимули как да върнат майките по-рано на работа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:58 / 28.06.2016Коментари (13)7918
©
"Имам намерение да подготвя промени в Кодекса на труда, които ще стимулират майките с по-високи доходи да се върнат по-рано на работа", това заяви във Враца министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, предаде Дарик. 

Обмисля се също въвеждането на допълнителни форми в трудовото законодателство, които да са в помощ на работещите майки, така че те по-добре да съчетават служебните и семейните си ангажименти. Новите възможности ще се отнасят и до бащите, които ползват родителски права.

"Това е начинът, по който трябва да подпомогнем работещите хора, а не със социални плащания", категорична бе министър Русинова.

През юли Министерството на труда и социалната политика ще стартира възможността публичните институции, общините и областните управители да кандидатстват по проект "Красива България" с проекти за организиране на детски кътове и занимални за работещите служители.

Във Враца социалният министър посети една от двете социални трапезарии, които предлагат топъл обяд за бедни. Враца е сред първите общини в България, която спечели проект за целогодишната работа на социалните трапезарии. По този проект 120 човека в община Враца получават топъл обяд. Проектът се реализира по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане. Около 8000 човека в България получават вече целогодишно топъл обяд, който включва супа, основно ястие и десерт. Стотина са общините до момента, които имат такива проекти. Очаква се в следващите месеци по тази програма да се включат и останалите общини в страната. Годишното финансиране на тази социална услуга е на стойност около 2.5 милиона лева, осигурени по тази европейска програма.

Обиколката на социални министър във Враца продължи с посещение на един от Центровете за настаняване от семеен тип.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да има как от магарето директно да ни натирват на работа! Децата имат нужда от нас, ние имаме нужда от тях!!! Срам нямат ей!рџ? 
0
 
 
И как точно ще ги върнат?в момента съпругата ми е бременна,и в мига в който съобщи на началниците си очаква скоро да бъде освободена от работа.в каква държава живеем и аз не знам П.с Работи на държавна работа.
0
 
 
Вие първо им създайте работа и после мслете да ги върнете на работа
0
 
 
Защо циганките не ги карат да работят, макар и след като им свърши майчинството
+4
 
 
Като ще спират детските на работещите родители, които плащат сметката на размножаващите се търтеи, то тогава да се даде право на същите работещи лично да решат кого да подпомагат. Аз не искам да храня паразити, за да се множат и да изсмукват силите на другите, а за трите си деца да цепя стотинката на 3. И да не ми се плюнчат по темата за по-ранно връщане на работа, защото аз например имам дете на 4 години и близначета на 1 година и не ми стига ум как бих ги оставила, за да се върна на работа, като те са толкова малки, да не говорим, че са 2. Нито още ходят, нито правят самостоятелно каквото и да е. Кой по-точно ще може да ги гледа правилно в тази крехка възраст?! Отделен е въпроса, че работодателите избягват да наемат майки на толкова малки деца. Безмозъчни кретени по министерствата, които сякаш никога не са гледали деца. Омръзна ми от нови и нови идеи, които ни водят до крайно изтощение, вместо да подпомагат и улесняват.
Aнонимен
на 28.06.2016 г.
0
 
 
Искат повече работна ръка,да плащат все по-малко обезщетения- за каквото и да било, и насреща нищо!Затова една трета от населението се изнесе.И продължава! В същото време съдии,прокурори, следователи,кметове се надпреварват кой да направи повече и по-голям хотел!Осъждат хора за неплатени данъци за 700 лева,а тези със 750 000 са невинни!!! По курортите в разгара на сезона се стрелят като на война,но няма да има осъдени.Ако има, това ще е някой,който е видял неправилно какво се е случило.Накъде отиваме Господа управляващи?
+3
 
 
За да има за бай мангал кинти.нали все някой накрая трябва да плати сметката
0
 
 
За да им спрат детските! Ха,ха....въпреки, че изобщо не е смешно !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: