Обещаха сензационен резултат, напук на "Промяната"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:33 / 04.07.2022
2349
Въпреки забраната от Министерството на културата да ми бъдат преведени средствата за разкопки, все пак проучвания ще има, напук "Промяната“, съобщи проф. Николай Овчаров и уточни, че проучванията на Перперикон вече са започнали.

"Започвам с 19 верни ветерани, като иначе на Перперикон работят 90-100 души. Средствата са минимални, но обещавам сензационен резултат. Утре ще съобщя официално каква изненада сме приготвили на всички, които мечтаят да загробят проучванията на Свещения град във Великата планина Родопа“, категоричен бе шефът на разкопките, предава "Труд".

Преди няколко дни той съобщи, че проучванията това лято са застрашени, поради неясноти и поради нежелание на Министерството на културата да даде разрешение. "Средствата, които ги имаме за мащабните разкопки на Перперикон, са спрени - това е целева субсидия за Община Кърджали, която се получава повече от 20 години“, обясни преди седмица проф. Овчаров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).