Нивото на Дунав остава критично ниско за корабоплаването

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:23 / 26.07.2015
1394
Нивото на река Дунав продължава да е критично ниско за корабоплаването. Край остров Персин водата се е отдръпнала на близо 60-70 метра. В района чакат над 10 шлепа, които не могат да плават поради ниското ниво на реката.

Най-критичен е участъкът при Белене, където също се събират десетки плавателни съдове, които чакат да преминат през ниските води.

Тъй като прогнозите за следващите дни не са обнадеждаващи, специалисти търсят алтернативен маршрут за облекчаване на корабоплаването в района.

Липсата на валежи в горното течение допълнително усложнява ситуацията.

От Агенцията за поддържане и проучване на река Дунав не смятат, че корабоплаването ще бъде забранено напълно. До момента няма ограничения за пасажерските кораби.

Ниските води на реката водят и до допълнителни разходи на корабособствениците. Причината е, че товарните кораби не могат да преминават и се налага да претоварват секциите си. Това от своя страна води до още разходи за гориво, работна ръка и време за доставка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Румен Радев заминава за Ватикана
Калин Стоянов: Караджов е задържан без да са използвани физическа...
Нова възпоменателна монета на пазара
Огън гори в една от кулите на крепостта Царевец
Хванаха голяма контрабанда на стоки на "Капитан Андреево"
Автотехническа експертиза изяснява скоростта на кортежа на Кирил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).