Нинова: Ще бъдем социалният стълб и гаранта за стабилност на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:19 / 03.12.2021
739
Ние от БСП влизаме в този парламент с три приоритета. Това прочете в декларация от трибуната на НС лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Ето какво казват в нея:

Първият - започване на истинската промяна на досегашния модел на управление. Възстановяване на държавността и на конституционните принципи на разделение на властите, правова държава, справедливост, равенство, свобода и мир.

Второ - превеждане на държавата и на българския народ през кризите с грижа за хората.

Трето - активна проевропейска външна политика на равноправни партньори с другите държави членки на ЕС. За ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост на България и за придвижване напред на оперативните програми.

Преди 5 г. тук ние назовахме досегашния модел на управление така - "паралелно държава на задкулисието и народ поробен от свои" и започнахме своята битка, бяхме сами и не беше лека. Посочихме и враговете си - страхът, апатията и отчаянието на хората. Ние им давахме сили и кураж. Днес разбираме своята задача да направим тази промяна, която беше поискана. Тя се състои в три прости неща: закони, приети с грижа за хората; контрол върху прилагането на тези закони; справедливо правосъдие за този, който ги е нарушил.

От "БСП за България" натрупахме опит и сме готови с антилобистка програма. Едновременно с това трябва да се справим с три кризи и да не допуснем четвърта.

БСП са готови и с програма за действие в първите сто дни. Приемане на бюджета за 2022 г.

"Дами и господа народни представители, попадаме в безпрецедентна ситуация. Служебен кабинет, който е изготвил свой бюждет, очератаващо се, но все още не е готово мнозинство, коeто има друг в представите си за бюджет и невъзможност докрая на годината да бъде приет нито този на служебния кабинет, нито евентуалният на бъдещо мнозинство. Ние няма как да допуснем всичко, за което се борим от години и ангажиментите, които поехме, да останат просто празни думи. Всичко, което сме се ангажирали, трябва да бъде облечено в числа. Ние ще положим всички усилия това да стане максимално бързо. Искаме да си свършим работата докрай. Искаме да се погрижим за хората. Те да разберат, че държавата стои зад тях.

Нинова заяви на новите депутати, че може да се разчита, че БСП са предвидими и стабилни. "Ще бъдем социалният стълб и гаранта за стабилност на България", допълни тя.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).