Ненчев: Зад Радев стоят руски интереси и ген. Решетников

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
13:16 / 27.07.2020
5002
Промените в правителството няма да доведат до нищо добро. Дават допълнително основание за безпокойство и несигурност. Това мнение изрази в интервю за предаването "Преди всички“ Николай Ненчев, председател на БЗНС и бивш министър на отбраната.

Винаги ще бъда привърженик на това едно редовно правителство да завърши мандата си при действащ парламент. Това винаги е по-добре от еднолична власт, подчерта Ненчев.

Той изрази безпокойство от исканията на протеста за служебен кабинет, който според него означава безконтролна власт. Може да се окаже, че той ще управлява много дълго и то без парламент, отбеляза Николай Ненчев и изрази притеснение от възможността президентът Румен Радев да управлява еднолично.

Сред основанията за безпокойство изтъкна искането на президента да отпаднат санкциите срещу Русия.  ГЕРБ  е част от Европейската народна партия и точно така можем да извършваме контрол върху спазването на евроатлантическата посока, смята бившият министър на отбраната.

На въпрос за ДПС Ненчев подчерта, че партията има ясно изразена евроатлантическа организация.

ДПС има последователна политика, подкрепи проектите за модернизация на българската армия, без тази подкрепа проектът за Ф-16 щеше да пропадне, каза още Ненчев, като допълни, че ДПС има своите слабости, както всяка една политическа партия.

Подчерта, че Доган е почетен председател и не се очаква да има активна политическа роля. 

Николай Ненчев нарече "абсурд“ определението, че главният прокурор Гешев е стълб на евроатлантизма.

Ако се стигне до служебно правителство, времето на Иван Гешев изтича, прогнозира Ненчев.

Според него "първото нещо, което би направил Радев, е да обезглави службите и да ги подчини на служебно правителство. Доколкото познаваме Радев, той е склонен да търси отмъщение“.

На президентските избори Бойко Борисов не се вслуша в БЗНС и подцени онова, което му казах за Радев - че зад него стоят руски интереси и ген. Решетников, допълни Ненчев.

Той нарече "музика в ушите на протестиращите“ думите на Радев за европейския път. Според него Радев променя мнението си съобразно личния си интерес.

Виж коментарите (6)

Още по темата (257):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
08.02.2023 Адв. Емилия Недева за случая "Узунов – Бобоков": Не остана принцип от "Римска харта" на европейските прокурори, който гл. прокурор Гешев и спецпрокуратурата да не са нарушили
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
13.05.2021 Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
Още новини от Национални новини:
Фермер: Положението е наистина смазващо!
Край с евтините картофи
Проф. Рачев: Времето по празниците ще е динамично, трудно ще се п...
Защо се налага да доплащаме за уж безплатните лекарства?
Велики вторник е - ден за поука
Не забравяйте чадърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).