ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Наш сводник спечелил 1 милион лева от непълнолетна проститутка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:20 / 03.09.2019Коментари (2)9032
©
29-годишен българин е арестуван при спецоперация на криминалисти от комендатурата на полицията в полския град Забже за търговия с хора, съобщи пресцентърът на полицията в областта Шльонск. В хода на разследване срещу българина е установено, че в продължение на цели 5 години е принуждавал своя сънародничка към проституция. За това време с платен секс жената му заработила близо 1 милион евро, предаде агенция "Монитор".

Ченгета от отдела за борба с търговията с хора започнали работа по случая в началото на август т. г. В службите постъпил сигнал за трафик на хора и с помощта на полицаи от гр. Руда Шльонска започнала проверка на информацията стъпка по стъпка, заедно със събиране на доказателства за престъпната дейност на българина.

Реализацията на разследването станала във Варшава, докато мъжът се опитал да изведе от територията на Полша жертвата. И тук в зрелищна акция се включили ченгета от две области. Благодарение на бързата реакция заподозреният мъж бил арестуван, а жената спасена.

По време на работата по случая полицаите установили, че в продължение на цели 5 години - от 2014 до 2019 г мъжът, чиято самоличност не се съобщава, принуждавал с употреба на сила 22-годишна сега гражданка на България да проституира в негова полза. На практика, момичето е било заставено да се продава още преди да навърши пълнолетие.

Мъжът прибрал всички документи на жертвата и я направил напълно зависима от себе си. В продължение на пет години я пускал да спи с клиенти за пари, като през това време жертвата му заработила 4 милиона полски злоти, което грубо прави около 2 милиона лева или 1 милион евро.

Сводникът докарал жертвата си в Полша през 2014 г., когато била непълнолетна, едва на 17 години. Работното й място било на шосето, една от най-ниските степени в йерархията на проститутките. В Полша наричат такива жени презрително "тираджийки" или "българки". "Собственикът" на момичето я изкарвал на работа и я принуждавал да му дава всички заработени пари. От него получавала стая в евтин хотел, храна и дрехи.

По време на разследването полицаите успели да установят контакт с момичето и имали намерение да проследят и документират престъпната дейност на сутеньора. Това се случило след като между двамата възникнал сериозен конфликт. Жертвата искала да го зареже и да започне работа "на чисто", пак в същия бранш, но за своя сметка. Полицаите използвали този момент за да убедят жената да преодолее страха си, да прекрати мълчанието и да им разкаже за всичко, което е преживяла. Било трудно, защото била типична жертва на Стокхолмския синдром. Била силно свързана със своя насилник, зависима от него, а обикновено такива жертви при опит на полицията да говори с тях защитавали насилника си.

За търговия с хора, получаване на материална облага от проституция и сводничество арестуваният гбългарин може да получи в Полша до 15 години затвор. От полицията съобщават, че мъжът не се е признал за виновен за действията, в които го обвиняват.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"В Полша наричат такива жени презрително "тираджийки" или "българки"."
-1
 
 
Даже не 1 милион евро ами 1 милиард била заработила на магистралата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: