Надежда Йорданова за насилието в Стара Загора: Засиленият обществен интерес ще принуди прокуратурата да си свърши по-добре работата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:36 / 30.07.2023
1261
Този случай, тази изключителна жестокост повдига няколко въпроса – доколко като законодателство, институции и общество сме способни да предотвратяваме подобни ситуации и колко адекватно можем да реагираме. Това коментира в ефира на NOVA бившият правосъден министър Надежда Йорданова за случая, при който 18-годишно момиче беше обезобразено с макетен нож 

"Проблемен елемент в този случай е, че мъжът вече е извършвал други подобни престъпления – нанасяне на лека телесна повреда по хулигански мотиви", допълни Йорданова.

Защо предполагаемият нападател е на свобода, а получените травми са квалифицирани като "лека телесна повреда", бившият правосъден министър коментира: "Става въпрос все още за преценка на ранен етап на това производство. Окончателно произнасяне на съда какво престъпление е извършено и какво наказание трябва да бъде наложено – няма", уточни тя.

"В настоящия случай съдът е до голяма степен обвързан с това какви материали е представила прокуратурата, как точно е направена експертизата, какви въпроси са зададени и какви отговори са дадени. Засиленият обществен интерес ще принуди прокуратурата да си свърши още по-добре работата", смята Йорданова, която очаква обвинението да събере доказателства за всички обстоятелства около посегателството.

Защо се създава впечатление, че прокуратурата действа по-бързо след обществения натиск, тя уточни: "Прокуратурата е имала достатъчно време да обследва по-адекватно и да събере повече доказателства за всички обстоятелства и аспекти на това деяние. А не само доколко причинените наранявания застрашават живота на жертвата", допълни Йорданова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (215):
25.04.2024 Дебора напусна училище: От тук нататък предстои най-доброто за мен
18.04.2024 Горещи спорове в Пловдив белязаха делото "Дебора"
17.04.2024 Дебора в Пловдив: Страшно съм изнервена
17.04.2024 Трети опит в Пловдив за старт на делото "Дебора"
05.04.2024 Дебора мечтае да стане служител на реда
29.03.2024 Дебора Михайлова се появи с нов
Още новини от Национални новини:
Тежко е състоянието на мъжа, транспортиран от Варна до София със ...
Тежко е положението за 400 болни и възрастни след потопа в Плевен...
Служители на болница във Видин са връзвали 104-годишна пациентка ...
Борисов: 30 човека от ПП искаха да узурпират цялата власт в държа...
Димитър Главчев се поклони пред мощите на светите братя Кирил и М...
Галъп: 10 % е разликата между ГЕРБ - СДС и ПП/ДБ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).