Над 2 млн. лева дължи онкоболницата в града на фармацевтични компании

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:49 / 21.07.2022
950
Ръководството на онкоболницата е поискало кредит от общината, обясни д-р Теодор Велчев, управител на СБАЛО "Свети Мина" в Благоевград.

"Предприемаме мерки за разплащане с всички. Налични пари няма, за което съм предприел действия към Общинския съвет и кмета на общината, за да изтегли болницата кредит, с който да можем да покрием задълженията, за да бъдат спокойни всички по веригата", заяви Теодор Велчев пред БНТ.

Той обясни още, че са проведени разговори с всички фармакологични предприятия и увери, че за момента няма спиране на доставките на лекарства.

"Пациентите се обслужват, никой не страда от липса на каквото и да било лекарство. В днешно врем всички цени вървят нагоре, не само лекарствата, а и други услуги. Трудна е ситуацията, но надявам се, че ще успеем с усилията на целия колектив на болницата".

Управителят на лечебното заведение каза, че не може да отговори как са натрупани толкова големи дългове. Има проверка на АДФИ, както и на звеното за вътрешен одит на община Благоевград, които още не са излезли със становище.

Според д-р Велчев не може да се говори за фалит на болницата.

"Предприели сме мерки, които за момента дават резултат. От началото на тази година са покрити около 200 хиляди лева стари задължения, разплащаме се с доставчици и нямаме нарушения в плащането на заплатите. Имаше оптимизация на персонал, но не и съкращения на лекари и медицински сестри".

Очаква се общинският съвет в Благоевград да разгледа искането за кредит следващата седмица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).