ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Началникът на НСО: Подадох оставка пред президента Радев!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:47 / 10.07.2020Коментари (21)8179
©
Воден от разбирането, че безкомпромисното прилагане на буквата на Закона за Националната служба за охрана, на Правилника за неговото прилагане и приложимото към дейността на НСО законодателство за защита на класифицираната информация и най-вече от принципа, че специализираната военизирана Национална служба за охрана е деполитизирана институция, отказвах да бъда въвличан в политическа аргументация и отклонявах публично всеки опит за политическо въздействие върху Службата.

По същността на своята дейност НСО охранява представителството на българската държавност, излъчено от българския народ. НСО пази българската държавност, независимо от качеството, стойностите и възгледите на представляващите българския народ. НСО е неизменен съществен елемент от системата за защита на националната сигурност на Република България и такава ще бъде.

За съжаление и въпреки откритите призиви непосредствено след встъпването ми в длъжност на 30 септември 2019 г., не бе проявена политическа воля за промени в Закона за НСО, които да позволят да бъдат осъществени вътрешни трансформации на Службата и тя да се превърне в по-ефективна, ефикасна и действена държавна охранителна служба. Държа да подчертая, че недостатъците на Закона за НСО не произтичат от качествата на тези, които го прилагат.

През изминалите дни и седмици името на Националната служба за охрана, служители на НСО и лично моето име, многократно бяха замесвани в контекста на политически мотивирани и публично аргументирани ходове на участници в политическия процес. С публичното си поведение Националната служба за охрана показа, че може да прилага законодателството именно такова, каквото е сътворено от политическото представителство. НСО стриктно се придържа и към принципа си да не разкрива каквато и да било информация – пряко или косвено, свързана с охраняеми лица, независимо от многократните опити тази позиция да бъде компрометирана чрез разкриването на такава информация от представители на държавната власт. В НСО хора с имунитет няма.

След публичното разкриване на информация, свързана с оперативната дейност на службата и декларативният отказ от сътрудничество, което приемам за акт на снемане на доверието към себе си от страна на структури партньори в оперативната работа на НСО, както и от страна на държавния глава, заявих пред Президента на Републиката волята си да се оттегля от длъжността Началник на Националната служба за охрана.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всички сте един дол дренки какво се правите на света вода ненапита.Незнаете ли кой продава дрога,кой краде коли,кой държи приститутия и на кого плащат.Какво се правите на дева мария всички сте престъпници и БСП и ГЕРБ и ДПС
0
 
 
Еий ...тая с розовото костюмче,колко е доволна...
0
 
 
Ето един смотаняк по-малко. Дано има още и да не забравяме льольото , който хвърля знамето
0
 
 
След като толкова време прикрито явно играеше срещу принципала си знаейки че НЕ той ти се разпорежда реши да се правиш на ''принципен''...
0
 
 
И президента и той ко чака да подава и той ......
0
 
 
Не му съчувствам. 1. Допуснал е да не се извършва ротация наохраняващиа екип; 2. Не е прецизиран охранявания периметър а е работено по "желание на клиента" ; 3. Охраната не преценява реално степента на заплаха и се държи мутренски. Виждайки ,че е пътник пише онези писма за забрана на акватория, суша и въздушно пространство за да покаже колко келяв и недоносен е законът за НСО. Неговата оперативна дейност никой не я контролира, а този закон позволява да се вменява вина на президента.
0
 
 
човек без зависимости и с достойнство подава оставка . на ред са боко и радостин , ма дали не чакам напразно🤔
0
 
 
След като началника на НСО е подал оставка пред президента, Радев какво пУдкрепяше на митинга? Може би своите грешки?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: