Млада и красива зъболекарка рисува икони и ги дарява на храмове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:15 / 28.12.2021
2425
Млада зъболекарка от Горна Оряховица рисува икони, които подарява на православни храмове в страната. Една от иконите, които е направила още като дете, се намира в православен храм в Естония.

Мария Симеонова е майка на две деца и специалист по дентална медицина. Между грижите за двете й малки момчета и работата в кабинета обаче стои хобито ѝ да рисува светци.

"Бях в 9-и клас, когато започнах. Аз съм вярваща, както и цялото ми семейство и може би това също ме подтикна. Трябва да са ти чисти мислите, когато го правиш, трябва да съм вътрешно спокойна, за да го направя и да съм удовлетворена от заобикалящата ме атмосфера. Като може би най-често на света Дева Мария рисувам икони, защото е и моята покровителка", раказва зъболекарката пред Българската национална телевизия.

Мария е изписала близо 40 икони. Част от тях е подарила на близки хора, друга е дарила на църкви у нас, а една от тях е поставена в храм в Естония.

"Историята е, че беше по случай празника на светите Кирил и Методий, детска икона и те много я харесаха. В Басарбовски манастир на добри начала оставих една икона, тя си има специално мое послание, а преди нея оставих в църквата "Свети Георги" в Горна Оряховица", обясни Мария.

Младата жена казва, че в тези трудни времена хубавите неща, които се случват около нас и добрият пример, който вдъхновява, могат да ни върнат и позагубената вяра.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).