Мирослав Иванов: "Продължаваме Промяната" не затваря пътя за преговори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:16 / 11.07.2022
916
"Продължаваме Промяната" не затваря пътя за преговори, но от партията не искат да изневерят на принципите си - нулева толерантност към корупцията. Това каза в студиото на Нова телевизия депутатът от ПП и временен председател на парламента Мирослав Иванов.

"Влизане в правителство с ДПС, ГЕРБ, ИТН, със сегашните им лидери - за нас ще бъде прекалено голям компромис с нашите ценности. Оставаме верни на това, което сме казали. Имаме програма и тя включва съдебната реформа и антикорупционната програма", обясни той

Иванов уточни, че ако депутатите от "Има такъв народ" желаят да подкрепят програмата им - състав на правителство и кабинет е възможен. "Ако тяхното ръководство се запази, не виждам как ще се състави кабинет", е неговото мнение.

Според него ИТН не са диалогични и вървят в посока, която прекалено силно се различава от тяхната, тази на БСП и "Демократична България". Той даде пример със саботирането на Комисията по конституционни и правни въпроси. "Това беше поредният явен сигнал, че колегите от ИТН, с това ръководство, не желаят да извършат антикорупционната реформа", добави Иванов.

Той допълни, че фокусът на ПП не е отиване на избори, но уточни: "За нас е безпредметно да се съставя кабинет, който не иска да извърши съдебната реформа и да се бори с корупцията. Именно в борбата с корупцията виждаме основния двигател оттук нататък за промени", каза още Иванов.

При предсрочни избори той очаква, че избирателната активност ще бъде по-висока и вярва, че ще постигнат по-добър резултат. "Показахме на хората, че имаме принципи, каузи, които можем да отстояваме. И че не сме склонни на тънки компромиси само и само да се задържим във властта", добави Иванов.

Според него "Има такъв народ" и партията на Стефан Янев "Български възход" няма да влязат в следващ парламент. Той коментира дали тогава от ПП ще разговарят с ГЕРБ или ДПС за бъдещ кабинет.

"Няма да правим компромиси с нашите цели. Не можем да кажем, че ще се коалираме с ГЕРБ, при положение, че искаме Борисов да бъде разследван за безобразията през последните 12 години. Това важи и за ДПС с Пеевски", подчерта депутатът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (767):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).