Министерството на културата обеща 100 хил. лв. за проучванията на Китов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:06 / 07.10.2004
1031
Директорът на Националния институт за паметници на културата арх. Георги Угринов, който участва в тридневния международен семинар "Законодателната реформа в областта на културното наследство в Югоизточна Европа", организиран в НДК от Министерството на културата, Съвета на Европа с финансовата подкрепа на Централноевропейската инициатива каза днес, че за консервацията през зимния сезон на гробницата край Шипка, открита от Георги Китов, тепърва ще се изготвят архитектурни проекти за защитата на обекта от атмосферните влияния, предаде БТА.
Откритите в гробницата предмети ще бъдат изложени в музея в Казанлък, където в момента се подготвят обезопасени витрини. Угринов допълни, че Министерството на културата ще осигури до края на годината около 100 000 лева за продължаване на проучването на Георги Китов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).