ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министерството на икономиката обяви конкурс за търговски представители на България в седем държави
Автор: ИА Фокус 11:17 / 08.04.2023Коментари (0)1365
©
Министерството на икономиката и индустрията обяви конкурс за търговски представители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) на Република България в следните градове: Отава, Канада; Бразилия, Бразилия; Аржентина, Буенос Айрес; Джакарта, Индонезия; Абуджа, Нигерия; Претория, Южна Африка; Вашингтон и Чикаго, САЩ, съобщават от Министерството.

“Когато встъпих в длъжност, България нямаше търговски аташета в 1/3 от ключовите държави, с които имаме развити икономически връзки. Много от тях бяха безпринципно отзовани или уволнени", подчерта министър Никола Стоянов. По думите му политиката на МИИ в последните месеци е насочена към рестартиране на дейността на неработещите търговски представителства по света, но и към промяна на начина на работа на СТИВ. “Създадохме модел за оценяване на работата на търговските аташета, какъвто до момента не е имало. По този начин ще стимулираме всички търговски представители да бъдат по-активни и ориентирани към постигане на конкретни резултати", посочи още министър Стоянов.

По указания на икономическия министър всички процедури за търговски аташета, които МИИ обявява, се провеждат максимално прозрачно, като целта е в тях да се включат повече участници и да се гарантира конкурентен подбор. “Затова обявяваме и пред медиите новите конкурси и се надяваме това да ни помогне да наберем подготвени хора, които да допринесат за повече инвестиции и увеличаване на експорта", каза още Никола Стоянов.

Съгласно изискванията на обявения конкурс за 8 търговски представители, кандидатите трябва да притежават образователно-квалификационна степен "магистър“ и да владеят отлично официалния език или общоприетия език на страната, за която се кандидатства.

Кандидатът трябва да има добри познания за икономическото развитие, външноикономическите и търговски отношения, както и за двустранните отношения на България с конкретната страна, за която се кандидатства. Необходимо е също познаване на нормативната уредба на България, свързана с дейността на СТИВ, както и инвестиционната, търговска и митническа политики на нашата страна.

Срокът за подаване на документи е до 21.04.2023 г., а кандидатите, които бъдат допуснати до следващия етап от процедурата ще трябва да представят писмена концепция, съдържаща анализ на двустранните външноикономически и търговски отношения с държавата и потенциалните възможности за инвестиции и търговия. Конкурсът включва още събеседване на кандидата с членовете на Комисията по подбор и проверка на чуждоезиковата подготовка от външен експерт пред Комисията.

Подробна информация за конкурса е налична на следния адрес: https://www.mi.government.bg/career/ministerstvo-na-ikonomikata-i-industriyata-obyavyava-proczedura-za-podbor-za-nabirane-na-kandidati-za-sluzhbite-po-targovsko-ikonomicheskite-vaprosi-kam-zadgranichni-predstavitelstva-na-r-balgariya/







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: