Минеков: Загубих си времето на един площад

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:24 / 21.05.2021
4024
"Много от нещата, които съм си мислел, много от нещата, за които съм се надявал, ще ги направя, ще ги извърша. Някои от тях ще оставя в наследство на следващите, които идват тук, но така ще ги оставя, че ще ги принудя да ги свършат докрай. Има начин как да се случи това.“"Имам кратък срок, но в този срок ще направя всичко възможно жътварите да бъдат подготвени за една добра жътва“, подчерта служебният министър на културата.

Сформирани са инициативни групи за промени в действащи закони, съобщи министърът на културата. Целта е, когато новото Народно събрание се сформира, да има вече подготвени предложения.

По плана за възстановяване очакваме европейско финансиране от близо 50 милиона евро - това се доближава до годишния бюджет на министерството и би било много съществено, коментира Минеков.

"Имам усещането за корупция“, заяви още той по отношение на дейността на министерството на културата през годините. Предстоят проверки в тази посока.

Ревизията ще обхване всички сектори, потвърди Велислав Минеков в предаването "Преди всички“.

"Разкрития ще има. Вероятно някои от нещата ще бъдат насочени към българската прокуратура. Там не разчитам обаче, че нещо може да се случи, но ще насочим нещата и към ОЛАФ, и към Европейската прокуратура, откъдето очаквам силна и здрава ръка.“

Велислав Минеков поясни още, че до него са адресирани множество жалби.

"Впечатляващо е безобразието към паметници на културата. За съжаление други финансови интереси стоят далеч по-високо, отколкото ценността на нашата история и минало.

Запитан какво е политическото му бъдеще, Минеков посочи:

"След изборите, когато има вече нов парламент и нов министър, аз ще отида на море, защото три години не ми се е случвало. Миналата година си загубих времето на един площад, защото не се стигна до пожелания успех. От три години не съм ходил на море. Но тов ще стане, когато имаме нов парламент и премиер.“

Виж коментарите (3)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).