ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Милен Велчев: До колко е разумно увеличаването на пенсиите и учителските заплати?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:12 / 27.06.2023Коментари (8)17218
© bTV
"Предложеният бюджет е реалистичен. В тази обстановка не могат да се очакват смели реформи и такива няма заложени. Планиран е бюджетен дефицит в рамките на 3%. Според мен трябва да е близо до нулата. БСП така или иначе излизат на бунтове, какво друго да правят. Дефицитът ни доближава до еврозоната и позволява да запазим стабилността на държавните финанси“

Това каза пред bTV бившият финансов министър Милен Велчев.

"Не виждам мерки в областта на приходите. Какво правим с намалената ставка на ДДС за произволно избрани браншове и стоки и кога най-после ще признаем, че пандемията е свършила, а временните намаления ще бъдат премахнати“, открои той.

"Бюджетът предвижда увеличение на пенсиите, други социални плащания, заплатите на учители. Възниква въпросът доколко е разумно тези плащания да се увеличават с тези темпове, генерирайки 3% дефицит“, обясни Велчев.

"Огромната част от тези пари представляват недовзети вземания от ТЕЦ "София“ и други дружества. На всички е ясно, че когато газът поскъпва с десетки проценти, а топлофикационните услуги не поскъпват, се генерира огромен дефицит в ТЕЦ "София“, който не може да бъде платен към "Булгаргаз“. Тези пари не са влезли в "Булгаргаз“ и БЕХ, защото Топлофикация няма как да плати. Ако с проверки са вадят милиарди, да правим всяка седмица“, обясни бившият финансов министър.

"Не казвам, че всички сметки са чисти до стотинка, но не мисля, че може един милиард така да изчезне“.

Шеф на БНБ и еврозоната

"Шефът на БНБ е важен, защото това е един от основните регулаторни органи. Кой е шеф на БНБ не е толкова важно, колкото в Румъния или Полша. Ние заради валутния борд не водим политика. Ролята на БНБ се свежда до надзор, но това е важен регулатор“.

БНБ има своята роля в доказването, че сме готови за еврозоната. Тя може както да издърпа колата, когато има съмнение за критерия за инфлация, или с определена пасивност или бойкот може да попречи на влизането в еврозоната“, подчерта Велчев.

Политическата стабилност

"Правителството не е устойчиво по отношение на 4-годишен мандат. Очаквам да се разберат на първо време и поне след местните избори да продължи това управление. Струва ми се, че ГЕРБ е в силната позиция, бъдейки способни да се коалират в едната или другата посока. Картите са в тях и тях зависи бъдещето на кабинета“, коментира той.


Още по темата: общо новини по темата: 664
09.04.2024 »
25.03.2024 »
22.03.2024 »
02.01.2024 »
30.12.2023 »
29.12.2023 »
предишна страница [ 1/111 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.06.2023 г.
0
 
 
Боклук голям си ти продажник,с какво построи двата хотела между Равда и Несебър.С кражба от държавата.
Aнонимен
на 28.06.2023 г.
+1
 
 
Баща му е свързан с ченгетата от Държавна сигурност, а той осребри това влияние и стана милионер! Такива издънки на ченгета и доносници пари не дават, те само грабят! Да не забравяме, че неговата партийка участва в съсипването на образованието 2007 г.
Aнонимен
на 28.06.2023 г.
+1
 
 
Този финансов корифей и Никиту Василев,продадоха Марица Изток за жълти стотинки и си взеха 10% комисионна.Вдигаха пенсии и заплати с по 3%..По време на тяхното царуване.
Aнонимен
на 27.06.2023 г.
+1
 
 
Ми защо го питате този той е един от най-добрите манипулатори на хора сигурни сме че за него не е нужно да се увеличат заплатите стига вече сте коментирали и питали един и същи стари номенклатури дали било нужно и разумно да се увеличат заплатите много ясно че е много нужно даже
Aнонимен
на 27.06.2023 г.
+1
 
 
Тази импотенция управлява вечи 34 години! И се вижда, че нещата стават още по-зле! Заети с каражбите, нямат време да видят , че всечки техни теории са за коша за Боклек! Където трябва да отидот и те! Заплата се дава за свършена работа! Което веднага повдига въпроса какво и защо омацаха толкова лошо и защо въобще получават заплати! И отговора е налице! Всеки елементарин анализ ще предстви, че за тези 34 години единствено се усъвършенства механизма на Кражбите чрез така наречента Политическа Воля! Така че , един дрънльо, каквото и да дрънка, не може да скрие истината за фалшификациите извъпршени от представителите на Политическите партии управлявали тази страна! Наблюдавайки дейността на едно министерство човек започва да се чуди кой управлява това министерство ? Секретарката ли? Или министъра! След като всички техни действия са в разрез със Законодатерството и Конституцията на тази страна!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: