Медици излизат на протест, искат оставката на Кацаров

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:38 / 10.12.2021
1632
Протест пред Министерството на здравеопазването. В 11:00 часа лекари от болница "Лозенец" ще се съберат пред ведомството на здравния министър Стойчо Кацаров с искане за неговата оставка. Причината - започнатата от него процедура по вливането на многопрофилната болница "Лозенец" в Детската болница "Д-р Иван Митев".

Според недоволните медици няма как в сградата на бившата правителствена болница да бъде поместена и Педиатрията, защото няма достатъчно места и е невъзможно технически да се случи. Притесняват се и че ще загубят работата си. Според тях чрез действията на Стойчо Кацаров ще се стигне до закриването и на двете болници. 

Идеята на здравния министър е в двора на болница "Лозенец" да бъде построена нова сграда за Педиатрията, това обаче ще отнеме няколко години, а дотогава двете болници трябва да съжителстват заедно.

МЗ задвижи процедурата по сливане на болници "Лозенец" с Националната педиатрия

"Не става въпрос дали трябва да се строи или не, а това как ще се направи и какви ще бъдат последствията от това. Те ще бъдат унищожаване и на двете болници", заяви директорът на болница "Лозенец" доц. Радосвет Горнев.

"В разгара на кризата с COVID-19, когато сме се посветили на това и го извършваме без да вадим дивиденти от него, в навечерието на празниците ще се получи нещо, от което ще постара детското здравеопазване и цялото общество", каза още той.

"В случая не просто прозират някакви нечисти интереси, а е очевидно, че има финансова изгода. Къде е промяната и спирането на корупцията, когато два дни преди встъпването в длъжност на нов министър се решава да се закрива лечебно заведение и действащ факултет към най-старото висше учебно заведение в България?", коментира една от лекарките в болницата.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14):
11.06.2023 Д-р Николова за жилището фантом в болница "Лозенец": Срамно е! Как никой не е знаел?
16.03.2022 Ангелов: Разпространените твърдения за мен от МВР са безпочвени клевети
16.03.2022 Двама бивши здравни министри стават клиенти на прокуратурата
14.03.2022 Ще привикат бивши здравни министри на разпит заради проекта за детска болница в София
18.02.2022 Асена Сербезова не бърза относно националната детска болница
27.01.2022 ГЕРБ дава Стойчо Кацаров на прокуратурата
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).