Майка на 2-годишно момиченце се нуждае от помощ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:56 / 21.07.2022
1434
Майка на 2-годишно момиченце се нуждае от помощ в борбата с множествената склероза.

Михаела иска да продължи с пълни сили своя родителски, личен и професионален път, но не може, защото страда от множествена склероза – прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото и води до инвалидизация.

Преди 10 години, когато Михаела е на 25 години, започва да усеща как физически се изтощава твърде бързо, залита и често ѝ се вие свят. Търсенето на причината води до поредица грешни диагнози, включително и анорексия, от каквато тя никога не е страдала. Михаела преминава през множество и най-различни терапии в търсене на облекчение на болките и редицата проблеми, които причинява това заболяване.

10 години Михаела живее с множествена склероза, без да знае за нея. 10 години, в които тайно и подмолно, заболяването нарушава целостта на централната и периферна нервни системи, спира я всеки път, когато пожелае да вдигне високо с ръце малкото си дете, да се затича след него.

Упражняването на професията ѝ става също трудно, защото няма как да си фотограф и ръцете ти да треперят всеки път, когато искаш да направиш перфектния кадър.

Терапията, която не просто може да стопира болестта, а и да подобри състоянието на Михаела, се нарича HSCT (haematopoietic stem cell transplantation). Тя представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната ѝ система.

За нея обаче са нужни 47 000 евро, а тази сума е непосилна за семейството на Михаела. Затова има нужда от помощ, за да може тя да продължи лечението си в чужбина. Стойността на тази интервенция дава надежда за един по-нормален живот, без болка и непреодолими ограничения. Михаела има получена оферта за лечение в Москва.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).