МВР: Подготвяно е убийство на Пеевски, от днес е с охрана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
14:22 / 22.02.2016
8973
Килъри зад граница са подготвяли убийството на Делян Пеевски. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на МВР преди минути.

Сигналът е постъпил преди два дни в службите за сигурност. Те са засекли лица от чужбина, които са искали да възложат мократа поръчка на българин, каза главният секретар на МВР Георги Костов.

В петък е постъпила информация от разследващите опита за убийство на бизнесмена Алексей Петров. 

"При провеждане на беседи и последващи процесуално-следствени действия е придобита значителна информация, касаеща подготвян опит за убийство на депутата Делян Пеевски", обясни главният секретар. 

Според него охраната е факт от днес. Той уточни, че логистиката на подготвяното престъпление поразително напомняла на две други, вече извършени. Става дума за опита за убийството на Златомир Иванов-Баретата и Димата Руснака.

Според главния секретар на МВР Георги Костов става дума за наемане на празни апартаменти, проучване на движението на набелязания обект и други.

Оперативната информация сочи, че убийството на Пеевски е подготвено повече от два месеца. От МВР помолиха информацията да не се интерпретира в друг контекст, извън този, в който е изнесена.

Разследващите незабавно са изпратили сигнал до НСО. Службата за охрана е реагирала веднага и е поставила държавни гардове на депутата.

През уикенда хора от НСО са провеждали срещи със застрашеното лице, като първоначално охраната е била отказана, но днес той е приел фактите и охрана вече му е назначена.

Преди десетина дни Софийската градска прокуратура в екип с криминалисти от СДВР разкри поръчителя на стрелбата срещу Алексей Петров. Той е украинецът Роман Логвиненко, който в момента се намира в ареста на Националната следствена служба.

За момента няма данни между покушението на Петров и подготвяния атентат срещу Пеевски да имат нещо общо.


Виж коментарите (37)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).