Лекар си направи селфи на секцио

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:02 / 19.06.2015
4325
Лекарят доц. д-р Иван Трифонов, който пусна снимки във Фейсбук от секциото на ромка, придружени от расистки коментари, може да бъде уволнен. Случаят разбуни социалната мрежа и предизвика светкавична реакция на ръководството на старозагорската болница.

"Ако се окаже, че е налице грубо погазване на етичния кодекс между лекар и пациент и че е нарушена трудовата дисциплина, която уронва авторитета на структурата, това ще е крайното решение. Моето лично мнение е, че когато човек си подписва трудовата характеристика, трябва да знае какво пише в нея и да я спазва", коментира пред "Телеграф" шефът на УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора д-р Йовчо Йовчев.

Припомняме, че снимките с позиращи лекари на операционната маса по време на тежко раждане предизвикаха възмущение и остри реакции в социалните мрежи. Снимките бяха качени във Фейсбук oт лекаря, извършил израждане чрез секцио и показваха момента на изваждане на плода от утробата на майката.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Борисов: В България можеше да се случи същото като в Словакия
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).