ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Купувач се чуди: Такива като нас, които взимат по 1000 лева заплата, каква кола може да си позволят?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:54 / 26.04.2023Коментари (9)50811
© Plovdiv24.bg
Тревожни данни за автопарка в страната. Повече от 70% от колите у нас са над 15-годишни, а тези под 5 години са едва 4-6 на сто. Това показва статистиката на Асоциацията на производителите на автомобили. От бранша предлагат въвеждането на субсидии при покупка на електрически автомобил и данъчни облекчения при новите коли, предава NOVA.

От месец насам Антон Асенов търси да си купи кола втора ръка, но не намирал такава, която да си заслужава парите.

"Гледаме според джоба, ама не стигат. Като си представиш, че за кола над 20 години ти искат по 5-6 хиляди лева - трудна работа", признава той.

Казва, че новите коли изобщо не ги гледа.

"За такива като нас, които взимат по 1000 лева заплата, каква кола може да си позволят. То не е във въпроса да изтеглиш заем и да купиш скъпа кола. То се иска поддръжка, застраховки, данъци", допълвва той.

От Асоциацията на производителите на автомобили настояват държавата да изработи стратегия за обновяване на автомобилния парк у нас.

"За голямо мое съжаление мога да потвърдя, че България е автоморгата на Европа, тъй като колкото по-стар е един автомобил, толкова по-малко данъци се плащат за него. Това съответно мотивира до голяма степен хората да търсят такива употребявани автомобили", коментира Вихрен Горанчев, член на УС на Асоциация на производителите на автомобили.

За повече безопасност на пътя и по-малко замърсяване на въздуха производителите на автомобили настояват държавата да започне да субсидира закупуването на нови електрически автомобили. За това водят и разговори с партиите в парламента и дават за пример съседна Румъния, където субсидията за покупка на нов електрически автомобил е около 10 000 евро. Дали и у нас ще има такава помощ - зависи от политическата воля.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
като нямаш пари няма да караш кола бе, колите са за хора с пари. Днешно време всеки има няма пари колата колата, бе да ти е*а колата ти имаш 10 лева в джоба и кола караш. хляба едва изкарваш пък и кола искаш
+1
 
 
Тук е добре да се отбележат две неща - първо и основно, колата не е даденост, нито изконно право на всеки човек. И второ - спрете да работите за стотинки и ще видите как заплатите ще се вдигнат. В момента са такива, защото има много плебс, който да работи. Като няма кадри - ще започнат да плащат колкото кажеш, искат или не. Точно толкова е просто.
+5
 
 
Абе , олигофрен, те ти викат куме Иване,той гледа за х.. да те хване ...какви нови коли, какви 5 лева, какви помощи...човека ти вика , че се работи за 1000 лв ...България е обран бустан, тука и 80% да субсидираш за нова кола , пак няма да стане...дайте по 1500-2000 евра заплати и тогава ще има ефект...сега на гол тумбак.....
0
 
 
Всякаква ! От магазина за детски играчки!
+7
 
 
Ти му говориш че живееш с хиляда лева, оня ти вика вземи си кола за 150, пък ние ще ти дадем 10 :Д тотално нямате връзка с главния мозък. Старите коли се купувате не заради по-ниския данък, а заради по-ниската първоначална цена и обслужване. А това че градският и междуградският транспорт, извън София, не съществува е другият проблем. Ако мога от село да хвана влак/ автобус и да ме остави близо до работа, определено няма да ходя с колата
0
 
 
Другарю, само в България битува схващането, че всеки задължително трябва да има кола и жилище. Никой не е длъжен да ти осигури нито едното, нито другото. Като не можеш да си позволиш, просто НЕ си купуваш. В целия цивилизован свят е така - човек се простира според чергата. Само тук всички са му длъжни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: