ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Корнелия Нинова: Трябва да има таван на цената на газа за домакинствата и фирмите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 04.09.2022Коментари (0)843
© БСП
Една трета от кандидатите ни за депутати са млади хора до 35 годишна възраст. Много съм щастлива да ви кажа, че за пръв път от много години имаме такова подмладяване в листите. Една трета от кандидат-депутатите ни в страната са млади хора до 35 години, а 46 от тях са млади момичета. С дързостта на младите и мъдростта на  опитните ние имаме най-добрия екип.  Това заяви лидера на БСП Корнелия Нинова на откриването на кампанията на левицата в Бургас, съобщиха от пресцентъра на БСП.  

Тръгваме на тези избори със самочувствие за добре свършена работа. През последните  7 месеца Българската социалистическа партия бяхме стабилната партия в правителството, бяхме предвидимите, диалогичните, разумните и най-вече социалния стълб в правителството. БСП гарантирахме помощта към всяко едно семейство и домакинство за преминаване по-леко през кризата.

За нас най-важни са икономиката и социалната политика. Виждам, че напоследък всички се хвалят с направеното от БСП в тези сектори, тъй като ние ги управлявахме. Подпомогнахме фирмите през зимата, като ги подкрепихме с компенсации за високия ток и не допуснахме масови фалити, не допуснахме уволнения на работници.

 Европа  призна България за първа по промишлено производство през този период на нашето управление. Тази икономика ни гарантира пари за мощната социална програма, която, благодарение на БСП, се случи. Винаги сме се грижили за младите, за децата, за работниците и за пенсионерите. Сега в управлението доказахме, че онова, което обещавахме, в управление може да бъде реалност. Защото нашите предложения и нашите решения са разумни и изпълними.

 Благодарение на БСП, младите могат да заведат децата си на детска градина безплатно. А за онези, за които няма места в детските градини – държавата осигури парични суми, за да ги гледат спокойно. Младите семейства плащат по-малко данъци - 600 лева, ако имат едно дете и 1200 лева за две деца. Увеличихме майчинството за втората година на 710 лв. и се погрижихме за работещите бедни, като увеличихме минималната заплата на 710 лева. Ваучерите за храна от 80 лв. станаха 200 лв. и с тях може вече работниците да си платят почивката на морето или да отидат на културно мероприятие, за да подпомогнем и българската култура.

Скъпи наши майки, бащи, баби и дядовци – в тази тежка криза и при тези много проблеми, успяхме да увеличим пенсиите. Знаем, че не е достатъчно, но направихме първата крачка. Свършихме добра работа, но знаем и колко много остава. Затова сме готови с решения още от първия ден на следващия парламент.

Най-големият проблем на българския народ са цените, инфлацията, ниските доходи, бедността и неравенствата. Имаме в програмата си цялостна политика по доходите. Но ще започнем с най-важното. Първото решение, което ще внесем в Народното събрание, ще бъде за замразяване цената на газа. Таван на цената на газа, на който да се продава на фирми и домакинства, а разликата да поеме държавата. И нека никой не ни казва, че това е популизъм, или че е невъзможно. Направиха го редица европейски държави. Решенията на БСП са изпълними и ние го доказахме зимата, когато замразихме цената на тока за домакинствата и преведохме много семейства през тежката зима. Когато помогнахме на фирмите с компенсациите и спасихме икономиката. Затова замразяване на цената и таван, на който да се продава на фирми  и домакинства,  е първата антикризисна мярка.

Ще продължим със социалната политика, която е нашата същност, нашето лице, нашето сърце на партията. Безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст и безплатни учебници до 12. клас ще има. Преизчисление на пенсиите  ще има. Увеличение на минималната работна заплата на 850 лева ще има. Това е не просто необходимост. Това е неизбежност, за да преведем и хората, и икономиката през тежката зима, която ни чака. Ние доказахме не просто с голи обещания, не на думи – доказахме с работата си, че каквото обещаем, го изпълняваме. Оценявайте ни по резултатите.

Много ще ви се говори на тези избори, много популизъм избуява отвсякъде.  Решавайте с разума и оценявайте по действията. Днес чухме г-н Борисов да казва, че ако не спечели тези избори – повече няма да участва в избори. Нека да му помогнем – да си почине.

Подкрепете ни, нас, автентичните борци срещу модела "ГЕРБ“. 6 години в опозиция се борихме с този модел. Какво ли не ни причиниха – не успяха нито да ни купят, нито да  пречупят волята ни за промяна. 7 месеца в управлението показахме, че може да се сложи край на този модел на кражби, на обръчи от фирми, на източване на 10 милиарда лева от държавата и тези пари да стигнат до всеки един от вас. Защото българският народ е произвел тези пари и той трябва да ги получи.

Това сме ние – открити, последователни, принципни, диалогични и разумни. Екип от хора, които сме готови да се борим докрай за социална и сигурна държава с номер 28, "БСП за България“. Благодаря ви, заключи Корнелия Нинова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: