Колкото и да не ни се вярва, експерти твърдят, че цените на храните не растат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:02 / 05.07.2022
1162
Имахме пик на цените през април, след това тенденцията е само надолу. Не е свързано толкова с летния сезон, по-скоро добра е българската продукция. Това се наблюдава и в световен мащаб, имаме едно укротяване на пазара. Това заяви в "Денят започва" Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища.

Варива, меса, риба, захар, олио - имаме задържане на цените. Включително и млечните задържаха цените си, след 11 месеца тренд за нарастване. Имаме едно нарастване от 24% спрямо 2021 г., но има изключително негативни очаквания какво ще се случи с енергийния пазар.

По думите му в българското общество има негативни наслагвания, доходите са малки, от което се поражда негативно отношение към пазара.

Имаме супер реколта на зърно и в северното полукълбо, и в южното. Нашата реколта може да бъде рекордна, слънчогледът върви чудесно, не е редно да се чертаят негативни тенденции, каза още Владимир Иванов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Ново земетресение в Южна България
Чакан ден за пенсионерите
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).