Кой е Жоро Шопа, в чието имение арестуваха Арабаджиеви?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
14:10 / 07.03.2019
97929
Георги Семерджиев - Жоро Шопа, който беше задържан заедно с издирваните Ветко и Маринела Арабадижеви, ще бъде предаден на Швейцария за разпит във връзка с финансови престъпения. Арабаджиеви бяха арестувани в имението на Шопа в Барселона, като той също бе окован с белезници, пише "Блиц". Кой е Жоро Шопа?

През 2014 година беше извършено покушение срещу него. След стрелбата в МВР се спряха на няколко основни версии за нападението. Една от тях е, че именно хората, участвали в отвличането на дъщерята на Банев – Лара, стоят и зад атентата. Все още неизвестен килър изстрелял 4 куршума по Георги Семерджиев, но само един е успял да го улучи. Нападателят го причакал пред столичния хотел "Хемус", близо до "Сити център" в нощта на събота срещу неделя. В района Жоро Шопа има офис. Според разказа му пред разследващите, около 1:20 часа той слизал от лъскавата си кола, когато нападателят е открил стрелба в гръб.

След като се обърнал, успял да види мъж, който е бил непознат за него. Той не успял да избяга от куршумите и един от тях го улучил в плешката и излязъл отпред през рамото. Оловото минало на сантиметър от сърцето След като му е била оказана първа помощ в "Пирогов", Шопа се е подписал и си е тръгнал от болницата, но с уговорката да ходи на прегледи, за да се следи заздравяването на раната му. Семерджиев, който няма официални крими регистрации, разкрил още пред полицаите, че не е бил заплашван, нито пък предупреден, че му се готви покушение. 

Според източници на МВР Шопа бил прострелян заради пиянска свада в заведение, където той бил на рожден ден. Различната версия, която също проверяват тогава разследващите, е, че Шопа е станал жертва на приятелски огън. 

Досие:

Георги Семерджиев-Шопа пое бизнеса и грижата за семейството на Брендо, след като той влезе в затвора. Почти 2-метровият мъж управляваше хотелите на Брендо по морето, сред които баровският комплекс "Лозенец". Има страст към скъпите коли. В гаража му са паркирани “Порше – Панамера", което е тунинговано за още 100 000 лева допълнително. Семерджиев се движи и с бял джип "Рейндж Роувър". Наскоро възмутени граждани от квартал "Лозенец" заснеха поршето му, паркирано на забранено място, което пречело на пешеходците да преминават.

Синът на Семерджиев – Лоренцо, гради актьорска кариера. След бомбения атентат пред къщата на Банев Жоро Шопа изпратил сина си в частно училище в Лондон заедно с майка му. Там им купил апартамент в баровския квартал "Кенсингтън" за над 1,5 милиона паунда. Междувременно Лоренцо се включил в класовете по актьорско майсторство, след което следвал филмова режисура в елитния университет Кеймбридж. Годишната такса, плащана от баща му по време на 5-годишното обучение, надхвърляла 70 000 английски паунда. В България Лоренцо се появи в сериала "Под прикритие".

Той изиграва епизодична роля в 8-и епизод от третия сезон на кримката. В лентата 25-годишният Лоренцо е дребен измамник, който е вербуван да източва банкови карти от Росен Куката и ченгето под прикритие в мафията Мартин. Според слуховете Брендови са предоставили безвъзмездно баровския си хотел "Ле Фльор" за заснемане на няколко от сцените в "Под прикритие". Името на Жоро Шопа се свързва и с първата българка, позирала в оригинала на Playboy – Соня Васи. А клюката твърди, че двамата дълго са делели едно легло.

Виж коментарите (7)

Още по темата (142):
16.02.2024 Нотариуса е изнудавал за над 1 млн. лв. известните пловдивски олигарси Ветко и Маринела Арабаджиеви
08.01.2024 Огромна победа за сина на пловдивски олигарх
28.01.2023 Ветко и Маринела Арабаджиеви не са забравени, пак са на мушката
21.04.2022 Семейството на Ветко и Маринела Арабаджиеви се радва на голям успех
05.12.2021 Николай Банев вече е на свобода, само срещу "скромните" 500 000 лева
18.08.2021 Печално известна бизнесдама вилнее по морето, хич не й личи да е болна
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).