Китайци с интерес към летище "Пловдив", превръщат го в логистичен център за Европа и Азия!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
10:07 / 31.03.2015
11044
Китайски компании проявяват интерес към концесиониране на летище "Пловдив" и превръщането му в логистичен център за Европа и Азия. Това стана ясно на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co. 

Компанията е китайският партньор на "Евро-китайска зона за икономическо развитие", която е част от "Тракия икономическа зона". 

"Група от китайски компании искат да се включат в изграждането на логистичен и търговски център в Пловдив, където европейски и български продукти ще могат да се представят и изнасят на азиатските пазари", каза Чангцинг Джанг. 

Също така партньорски шоу рум центрове могат да бъдат открити в свободните зони в Китай. По думите му китайската държава залага много на бъдещето на електронната търговия, която се очаква да стане най-важният двигател на азиатската икономика. 

"Много често в големите платформи за електронна търговия обаче се предлагат фалшиви европейски продукти, а чрез подобни центрове клиентите ще могат да се уверят в качеството на стоките", обясни Чангцинг Джанг. 

Според него по този начин ще се избегне голямата верига посредници между европейските и китайските потребители.

В рамките на Евро-китайската зона за икономическо развитие в Пловдив китайската страна има намерение да изгради и зали за провеждане на форуми и срещи, както и евро-азиатски университет. 

Чангцинг Джанг информира министър Лукарски за икономическия план "Нов път на коприната", лансиран от китайския президент Си Цзинпин на Азиатския икономически форум в Боао, Хайнан в края на миналата седмица. 

Към плана, целящ да подобри търговските връзки с Европа, е учреден фонд от 40 млрд. долара, в който България може да участва с проекти, посочи китайският бизнесмен.

На срещата беше договорено китайски инвеститори да посетят България през май, за да се запознаят на място с възможностите за инвестиции у нас.

Виж коментарите (13)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).