Кирил Петков няма да ходи в Азербайджан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:53 / 15.06.2022
1545
Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината е решението на премиера да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Министър-председателят Петков нееднократно и със сериозни аргументи е заявявал подкрепата си за тази актуализация, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното увеличение на пенсиите за последните 10 години, мерките за намаляване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и много други социални плащания, които правят приемането на новия бюджет водещ приоритет за отговорното към българските граждани управление.

Премиерът Кирил Петков проведе в рамките на днешния ден телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата обсъдиха темите, които са от стратегическа значимост за енергийната независимост на България. Договориха се отложената визита да се състои при първа възможност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).