ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Какви са средните заплати в единственото държавно млекопреработвателно предприятие?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:02 / 25.10.2023Коментари (0)2479
©
Държавното "Ел Би Булгарикум" ЕАД се очаква да започне да преработва по 25 000 литра мляко всеки ден. В момента мощностите на дружеството са натоварени около 60 процента. Това каза в интервю за БТА изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" ЕАД Ивайло Лилов. Той бе потърсен за коментар във връзка с изтичащия на 25 октомври срок за подаване на оферти по публично откритата от дружеството процедура за избор на доставчици на сурово краве мляко за нуждите на производствената си база във Видин, както и изпълнението на ангажименти, възложени от принципала на дружеството - министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов. 

Заради планираното пълноценно натоварване на мощностите на дружеството се очаква компанията да привлича поетапно нови кадри, като на първо време става дума за още десет души, с които да бъде подсилен производственият екип. Впоследствие, с разширяването на обхвата на доставките и на магазинната мрежа, ще бъдат привлечени и още хора. В момента в дружеството работят около 150 човека.

Със Съвета на директорите на компанията обсъждаме възможността да бъдат предоставяни допълнителни материални стимули на служителите според личните им постижения и резултати като обем на работа и качествени показатели, каза изпълнителният директор на компанията. Вече сме в процес на договаряне на допълнителни социални придобивки за служителите. Сега средната заплата в дружеството е 2300 лева, допълни Лилов. 

Изпълнителният директор коментира обстоятелството, че промените в държавната компания съвпадат със смените в изпълнителната власт, което се отразява на изпълнението на стратегическите цели и предвидимостта с работата на международните партньори, но едно от основните задължения на собственика на капитала е да контролира работата на мениджърския екип и при несъответствие с поставените задачи да предприема необходимите действия. 

Той изтъкна, че като изпълнителен директор на компанията има лимитиран период на управление - до 6 месеца, докато бъде обявен конкурс за позицията му. Времето не е много, но със Съвета на директорите смятаме да използваме всеки ден, за да прекратим някои от порочните практики, които констатираме, да стабилизираме дружеството и да го превърнем в образец на функциониране на дружество със сто процента държавно участие, каза изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум". 

Въпреки че дружеството е в списъка на компаниите към Държавната консолидационна компания с положителни финансови резултати, изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" посочи, че спрямо предходната година се отчита 50 на сто намаление на печалбата на дружеството.

През първото тримесечие на годината печалбата възлиза на 1,4 млн. лева, докато за същия период на миналата година тя е била 2,3 млн. лева, аналогична е ситуацията и за второто тримесечие на годината - съответно 3,2 млн. лева и 5,1 млн. лева. 

Ивайло Лилов съобщи, че предстои разширяване на търговската мрежа на фирмата, като скоро ще бъде разкрит нов магазин на "Ел Би Булгарикум" в Габрово. Дружеството ще възстанови производството на традиционния си продукт кисело мляко по БДС, за което ще помогне и обявената процедура за избор за български доставчици на мляко.

Ще върнем и малките разфасовки на трайните ни продукти, които да могат да бъдат достъпни за хората с по-ниски доходи, каза Лилов и уточни, че отново ще се предлагат разфасовки по 200 и по 400 грама на сиренето и кашкавала на фирмата, чието предлагане е било прекратено. В момента двата млечни продукта се продават само в разфасовка по 800 грама, а по-малките грамажи ще бъдат пуснати на пазара през следващите няколко дни. Лилов изрази надежда с предстоящото увеличение на производствения капацитет на базата на дружеството във Видин, да бъде възстановена и пълната продуктова гама на фирмата. 

"Ел Би Булгарикум" е на прага на регистрация в Патентното ведомство на нов щам на Лактобацилус булгарикус, който освен известните си качества, има и силно изразен имуностимулиращ ефект върху човешкото тяло, каза изпълнителният директор на компанията. Щамът е открит от научноизследователския и развоен екип на дружеството.


Още по темата: общо новини по темата: 393
02.05.2024 »
28.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
23.04.2024 »
20.04.2024 »
предишна страница [ 1/66 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: