ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как да си предпазим парите от инфлацията по нетрадиционен начин?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:43 / 14.05.2024Коментари (0)7269
©
Инфлацията продължава да "изяжда" спестяванията на много българи. Според последните данни на НСИ, тя е 0.2% спрямо предходния месец и остава над средните нива за ЕС. Това поставя пред хората въпроса какво да правят с парите си, за да ги предпазят от обезценяване. 

Традиционните методи като банкови депозити вече не са толкова атрактивни, а инвестицията в имот е твърде скъпа за много хора. Какви са тогава алтернативите?

Посетете 99Bitcoins

Какво можем да направим, ако имаме спестявания?

Инфлацията неизбежно намалява значително покупателната способност на спестяванията с времето. Банковите депозити отдавна не предлагат достатъчно висока доходност, за да компенсират този ефект. От друга страна, инвестиция в недвижим имот, макар и добра опция в дългосрочен план, изисква значителен начален капитал.

Какви други възможности остават тогава за хората, които искат да предпазят спестяванията си от инфлацията? Макар и по-рискови, има няколко интересни опции, които си струва да се разгледат по-задълбочено.

Инвестиция в акции

Една възможност е инвестицията в акции на перспективни компании. Правилно подбран портфейл от акции може да осигури добра доходност в дългосрочен план и да изпревари инфлацията. Все пак, този подход изисква задълбочени познания и постоянно следене на пазарите.

Също така, акциите крият значителни рискове, особено във времена на рекордно високи пазари като сегашните. Дори и популярните индекси като S&P 500 са на исторически върхове, което повдига въпроса дали ръстът им е устойчив. Затова инвестицията в акции е подходяща най-вече за информирани инвеститори с дългосрочен хоризонт.

Покупка на 
©
злато

Златото отдавна се смята за "сигурно убежище" и защита срещу инфлация. В момента обаче цената му е на рекордните 2346 долара на тройунция. При тези нива, потенциалът за бъдещ ръст изглежда ограничен.

Освен това, златото не носи текущ доход под формата на лихви или дивиденти. То е чисто спекулативна инвестиция, разчитаща единствено на поскъпване на цената. Затова в момента не е сред най-атрактивните възможности за предпазване от инфлация.

Крипто стейкинг

Стейкингът на криптовалути е сравнително нова и рискова стратегия, но потенциално много доходоносна. Някои платформи като 99Bitcoins рекламират огромни годишни доходности от стейкинг - до 1370% годишно в началото.

Разбира се, такива високи нива на доходност са неустойчиви и със сигурност ще спаднат с времето. Въпреки това, дори и при по-умерени нива, стейкингът може да е добра възможност да се генерира пасивен доход и да се изпревари инфлацията. Разбира се, всичко зависи от стабилността на платформата и цялостното представяне на крипто пазара.

Какво представлява 99Bitcoins и защо много крипто инвеститори го харесват?

99Bitcoins е платформа, която предоставя образователни ресурси и информация за криптовалути. Много крипто инвеститори я харесват поради няколко причини. Първо, платформата предлага леснодостъпни уроци и ръководства за начинаещи, което улеснява разбирането на сложни концепции в света на криптовалутите. 

Второ, 99Bitcoins предоставя редовни актуализации и анализи на па
©
зара, които помагат на инвеститорите да правят информирани решения. 

Трето, платформата има голяма общност от последователи, които споделят опит и съвети, което създава чувство на подкрепа и доверие сред потребителите.

Токенът, свързан с платформата, е евтин, с текуща цена от само 0.00105 долара. Това го прави достъпен за широк кръг от инвеститори, включително начинаещи, които искат да експериментират с криптовалути без да поемат големи финансови рискове. 

Ниската цена на токена също така привлича вниманието на тези, които търсят потенциал за значителна възвръщаемост при евентуално поскъпване на стойността му в бъдеще.

Платформата е популярна и заради голямата си база от последователи. Това създава впечатление за доверие и легитимност, тъй като много хора вече използват и препоръчват услугите на 99Bitcoins.

Как да купя 99Bitcoins?

Създайте си крипто портфейл като MetaMask или Coinbase Wallet.

Купете си някоя от поддържаните криптовалути - Ethereum (ETH), Tether (USDT) или Binance Coin (BNB).

Свържете портфейла си със страницата за предпродажба на 99Bitcoins.

Изберете каква сума искате да инвестирате и потвърдете сделката.

Заключение

В заключение, няма универсално решение как да се предпазим от инфлацията. Всяка стратегия има своите предимства и рискове. Инвеститорите трябва внимателно да преценят опциите според личните си обстоятелства и рисков профил. Нетрадиционни възможности като крипто стейкинга могат да са интересни за някои, но изискват задълбочено проучване. Комбинацията от различни инвестиции и регулярно следене остава най-добрият подход.

Посетете 99Bitcoins







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Серия от трусове в Турция
Лято 2024
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: