ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как да охладите бирата за броени минути?
Автор: ИА Фокус 17:25 / 07.05.2024Коментари (0)14270
©
Изпекохте малки, сочни и апетитни наденички и меса. Всичко това върви със студена бира, биха казали мнозина. Но какво правите, ако нямате достатъчно време да охладите тази чудесна за лятото напитка? Ето един трик, който ви помага да получите най-добрата бира за няколко минути.

Как можете да направите перфектно барбекю без студена бира? И през топлия период от годината тази напитка се консумира много често. Ето един трик, за да я охладите много бързо. Можете да охлаждате няколко бири едновременно.

Как можете бързо да охладите бира? Трикът за достигане на идеалната температура само за няколко минути

Поставете възможно най-студената чешмяна вода, с която разполагате, в кофа или вана, добавете кубчета лед и поръсете готварска сол. Сместа трябва да се състои от три части с приблизително еднакво тегло.

Разбъркайте енергично сместа, добавете бутилките, разбъркайте отново, изчакайте няколко минути и разбъркайте отново и отново. Сместа охлажда бирата, така че след около десет минути тя е наистина студена и нищо не пречи да се насладите на бирата, пише ziarulromanesc.de.

Каква е причината

Солта понижава точката на топене на кубчетата лед. При нормална водно-ледена смес температурата не може да падне под нула градуса. Но в студената смес става драстично по-студено. Разтварянето на кристалната структура на солта изисква много енергия, която идва от топлинната енергия на водата и леда. Разтварянето поражда студ. Това води до понижаване на точката на замръзване на водата.

За много кратко време можете да измерите температура на водата от минус десет градуса, която вече изцяло обгръща стъклото на бутилката - за разлика от фризера. Колкото повече частици са разтворени в ледена вода, толкова по-ниска е нейната точка на замръзване. Ледените кубчета започват да се топят и водата става по-студена.

Солта продължава да се разтваря и температурата на соления разтвор продължава да намалява. Все повече и повече топлинна енергия е необходима за реакцията – и това отнема топлината от бирените бутилки доста бързо. И барбекюто и футболният мач са спасени.

Но се уверете, че в ледената солена вода не са останали бутилки. Точката на замръзване на бирата е малко под нула градуса поради относително ниското съдържание на алкохол. Бирата в бутилката остава течна. Но тогава трябва да внимавате, когато я отваряте, съдържанието може внезапно да замръзне и стъклото да се счупи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: