Издирват въоръжени, задигнали 120 000 лв. от обменно бюро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:57 / 23.07.2015
2281
Окръжната прокуратура в Силистра образува днес досъдебно производство за въоръжен грабеж в големи размери - престъпление по чл.199 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Сутринта в 7,30 часа двама неизвестни мъже са причакали пред обменно бюро до автогарата в град Дулово работещия там 46-годишен служител С.М., който пренасял в торба сумата от 120 000 лева.

Нападателите, маскирани и въоръжени с газов пистолет, проследили с автомобил пътя на служителя от казиното в Дулово, където се съхранявали парите за работата на обменното бюро, до работното му място. 

От записите на камерите в района на престъплението, които са иззети, е установена и фактическата обстановка. По заповед на единия от нападателите служителят в бюрото е хвърлил торбата с парите на земята, другият е произвел два изстрела с газов пистолет пред очите на десетки очевидци в центъра на Дулово. 

След това извършителите са се оттеглили от мястото на престъплението с автомобил. Ограбеният сам е подал сигнал за въоръжения грабеж на спешния тел. 112.

Установено до момента е, че автомобилът, с който се придвижвали нападателите е откраднат преди месец в Шумен. 

Разследването на въоръжения грабеж е започнало в условията на неотложност. Извършва се оглед на местопроизшествие, иззети са гилзите от изстрелите, разпитват се пострадалият и множество очевидци на престъплението. Предприети са действия за издирване на извършителите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).