ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Избраха Бойко Борисов за премиер, гласуваха положително и кабинета му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:24 / 27.07.2009Коментари (0)4141
© Plovdiv24.bg
Със 162 гласа "за", 77 "против" и 1 въздържал се Бойко Борисов бе избран за премиер на България. Минути по-късно със същия резултат 41-то Народно събрание избра и новия български кабинет, след което новите министри се заклеха от парламентарната трибуна. Както и се очакваше, Атака, Синята коалиция и РЗС заедно с колегите си от ГЕРБ подкрепиха кабинета, премиера и структурата. БСП и ДПС гласуваха против, като единият "въздържал се" е депутат от БСП.

За малко гласуването на новия премиер и кабинет да мине без дебат в пленарна зала. Въпреки че председателството обяви минутите, които всяка ПГ има за дебата, желаещи за изказвания нямаше. Секунди преди парламентарният шеф Цачева да обяви дебата за несъстоял се и да нареди режим на гласуване, на трибуната излезе лидерът на БСП и премиер в оставка Сергей Станишев.

Малко след 10 часа с 232 гласа "за" парламентът прие да бъде поканен в пленарна зала Бойко Борисов, чиято кандидатура за премиер депутатите предстоеше да гласуват. Под аплодисментите на мнозинството Борисов влезе в залата и след като се ръкува с председателя на Народното събрание и неговите заместници зае место в ляво от председателството. В присъствието на президента Първанов, патриарх Максим и кабинета в оставка депутатите трябва да гласуват за министър-председател, за структура на кабинета и за неговия състав.

След като шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов представи биографията на Бойко Борисов, бъдещият премиер излезе на парламентарната трибуна, за да представи структурата и състава на своя кабинет, както и приоритетите за бъдещото управление. Избирайки министър-председателят на страната, България ще бъде изправена пред редица предизвикателства, каза Цветанов и изрази убедеността, че новото правителство ще изведе страната от кризата.

Трета година България е част от ЕС и участва в европейската политика, заяви Борисов пред пленарна зала. Той изтъкна, че все още стандартът на българите е далеч от този на останалите европейци. Дойде време да докажем, че можем да продължим реформите, посочи Борисов. Основната цел на правителството на ГЕРБ е да гарантира европейското развитие на страната, подчерта той.

Борисов посочи няколко от приоритетните области: повишаване доходите на българските граждани, стабилност на българската икономика, нови работни места, създаване на благоприятни условия за инвестициите, гарантиране правовия ред в страната, борба с корупцията, нейното ограничаване. Основен приоритет на кабинета "Борисов" е именно борба с корупцията и реформиране на съдебната система.

Правителството ще се бори и за възстановяване доверието на европейските партньори; подобряване на социалната сигурност за българските граждани. Борисов обеща подобрена организация на здравеопазването и съвременно образование. България ще продължи да е гарант за стабилността в региона. Пътят, по който тръгваме няма да е лесен, подчерта Борисов. Разчитам на вас да бъдете честен и отговорен наш коректив в името на общите ни национални приоритети, с тези думи Борисов се обърна към своите опоненти от опозицията БСП и ДПС.

Източник: news.bg



Още по темата: общо новини по темата: 190
13.10.2009 »
22.09.2009 »
14.08.2009 »
11.08.2009 »
06.08.2009 »
29.07.2009 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: