ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Иван Сотиров: Борисов няма да предприеме самоубийствен ход и да се коалира с ДПС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 05.10.2022Коментари (0)1285
©
Политически сметкаджии тласкат ГЕРБ към коалиция с ДПС, “Български възход" и “Възраждане"и в извратените си мечти искат национален провал. Такава позиция изрази във Фейсбук бившият депутат Иван Сотиров.     

Тези дребни политически сметкаджии, които ни набутаха прокремълския президент Румен Радев с инфантилната идея, че така ще прецакат Бойко Борисов, днес с мефистофелска страст тласкат ГЕРБ към коалиция с ДПС, “Български възход" и “Възраждане". Те дори не се опитват да прикрият извратените си мечти да видят Родината ни с такова управление и радостно потриват ръчички по медиите в трепетно очакване да се реализира поредния национален провал.

Зад комсомолския ентусиазъм, с който лидерите на “Промяната" следват ленинския принцип “Колкото по-зле, толкова по-добре", прозира перверзното им намерение да бъде наказан “простия народ", който не оцени техния огромен управленчески талант и техните титанични усилия да променят България. След едно такова тежко наказание народът ни трябва да прогледне, да се покае и на следващите предсрочни избори да даде мощна подкрепа на партиите на “Промяната".

Дават ли си сметка лидерите на ПП и ДБ, че с коалицията си с БСП загубиха повече гласове от тези които получи БСП и че вместо да извадят очите на Борисов му изписаха веждите, позиционирайки партията му като единствената реална алтернатива на директното завръщане на БСП във властта?

Как от ДБ очакват да се приеме обяснението им, че са се коалирали с БСП, защото ГЕРБ били по-големи комунисти от БСП, след като лидерите им бяха в коалиция с ГЕРБ, по време на второто правителство на Борисов и след като подкрепиха първото му правителство с бурно ръкопляскане в Народното събрание? Защо не поискаха от БСП да се разграничи от БКП и да се покае, преди да се коалират с нея, така както искат от ГЕРБ да се покаят за 12 годишното си управление? Сигурно, защото 12 годишното управление на ГЕРБ, в което, за един немалък период, лидерите на ДБ съучастваха, беше по-страшно от 45 годишния комунистически режим?



Досега резултатът от борбата на ръводствата на ПП и ДБ срещу Борисов е втория мандат на прокремълския президент Радев и връщането на ГЕРБ като първа политическа сила. По отношение на това, дали ще излезнат сметките им да се върнат на бял кон, ако успеят да набутат ГЕРБ в коалиция с ДПС, могат да видят резултатите от грешката, която допусна през 2001 г. ръководството на ОДС, като набута НДСВ в ръцете на ДПС със същата надежда, че след провала на НДСВ ще се върнем на бял кон. Тогава ОДС беше втора политическа сила, след това се разпадна на парчета, а днес от нея не са останали нито кон, нито ездачи, а изпаднали скитници, които срещу подхвърлен комат са готови да участват във всякакъв политически формат.

Днес се случи това, за което многократно съм предупреждавал.

, така както лидерите на ПП и ДБ се простреляха с коалицията с БСП. Беше ясно, че Борисов в характерния за него стил ще им предлага широко евроатлантическо обединение и приоритетни линии, с чието отхвърляне те ще влезнат в ролята на ИТН.

При това положение предсрочни избори не вещаят за тях нищо добро. Гневът на избирателите за поредната парламентарна криза и “приятелското" чегъртане от служебния кабинет на техния президент ще ги потопят още по-дълбоко.



Пред ПП и ДБ има три варианта:



1. Да продължат да работят за връщането на ДПС във властта, след като върнаха БСП в управлението;



2. Да осигурят поне още едно служебно правителство на прокремълския президент Румен Радев, точно в този критичен момент на брутална кремълска агресия срещу нас и нашите съюзници;



3. Коалиция на ДБ, ПП и ГЕРБ за формиране на стабилно евроатлантическо мнозинство, което да излъчи правителство от взаимно приемливи фигури с няколко основни приоритета:



Обезпечаване на енергийна независимост от Кремъл, включително премахване на мораториума за проучване и добив на шистов газ и форсирано разработване на всички собствени източници на енергоресурси; Подкрепа за максимално бързо приемане на Украйна в НАТО;



и изпращане на оръжие за Украйна; Приемане на пакет от икономически мерки за овладяване на инфлацията и стабилизиране на икономиката; Редукция на публичната администрация и максимално изтегляне на държавата от намеса в икономиката, като най-ефективен инструмент за ограничаване на корупцията;

Изготвяне на общ проект за съдебна реформа и конституционна промяна за премахване на служебния кабинет като анахронизъм, който противоречи и компрометира парламентарния характер на Република България.

Дотолкова, доколкото тези партии представляват избирателите, които през годините съставляваха демократичната общност и които споделят евроатлантическите ценности, това е най-логичното решение, независимо от отношенията между и към техните лидери.

Партийният егоизъм и продължаването на дребните партийни игри осигуряват възможност за узурпиране на повече власт в ръцете на прокремълския президент Румен Радев, което е първостепенна заплаха за националната сигурност на България. Днес Родината ни се нуждае от широка евроатлантическа коалиция с ясно поемане на отговорността на партиите в нея за справяне с кризата. Всеки опит за размиване на политическата отговорност и скриване зад правителство "Беров 2" ще бъде триумф за мафията и проява на груба форма на национална безотговорност.

Още преди четири месеца предложих това решение и предупредих, че предсрочни избори по време на тежка криза ще възпроизведат тогавашното съотношение на партиите, но ще увеличат присъствието на радикални, популистки, прокремълски и ксенофобски партии, което е в разрез с националния ни интерес и ще задълбочи кризата, а системните партии ще бъдат принудени на много по-тежки компромиси и безпринципни решения. Това, както всички виждаме се случи. При още едни предсрочни избори тази негативна тенденция ще се засили.

 


Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: