ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Историята на малкия Асенчо просълзи цяла България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:33 / 11.04.2023Коментари (27)2745
© Фейсбук
Историята на Асенчо трогна цяла България. Това научи Sofia24.bg от публикация в социалните мрежи, която бързо набира скорост, лайкове и стотици споделяния. Малкото момче от снимката се е изгубило и добри хора са му помогнали. Цялата история можете да прочетете сега, публикуваме я без редакторска намеса:

Моят нов приятел – Асенчо!

Намерих го на една спирка, беше се изгубил. Стоеше сам от доста време и никой не идваше да го вземе, нито той се качваше на някои от пристигащите автобуси. Наблюдавах го от едно кафене. Видях, че започна да обяснява нещо на едни момичета, но те го подминаха с пренебрежение и той се върна и седна на пейката, като тръсна ядосано ръчички.

Интуитивно усетих, че търси помощ и отидох при него. Попитах го дали чака някой, а той ми се зарадва и разговорливо отвърна: "Не, но не знам къде е баба и другата баба. Каза си името – Асенчо, и с пръсти показа на колко годинки е – 5, 6, 7... обърка пръстите, защото беше и той объркан и изплашен. Изгубил се, милия! Страх го било. Сълзички напираха в очите му. Премръзнал като куче, облечен с тънки дрешки, мръсничък и не къпан от доста време, посинял от студ, Асенчо ме попита дали мога да го заведа някъде на топло? Отговорих му: "Да", а той по детски наивно и доверчиво тръгна с мен. Веднага се скрихме в кафенето отсреща. Асенчо беше гладен и си пожела вафла мура, друго – не. Отказа предложените от мен, за да се сгрее, чай или мляко с какао.

Но пък видимо се успокои. Започнахме разговор. Въпреки, че не можеше добре да се изразява на български (знаете някои циганчета как говорят), аз му разбирах, а той призна, че сам си е дошъл до тук, и че живее във фургон с много хора вътре, обаче не знае къде е. Обясни, че майка му и баща му са в Германия, и че тук го гледат две баби, но са от село, не от София.

Хубаво го "гледат" бабите, помислих си аз.

Попита ме дали имам деца. И когато му казах, че имам две, веднага попита за имената им! Сладур! Целият разговор с Асенчо траеше нищо време в сладки приказки, кафе и вафла мура, докато дойде полицията. Предварително се обадих на спешния номер 112, а реакцията им беше доста бърза. Изпратиха патрул. Нямам думи, с които да опиша човечността на полицаите. Бяха две млади, красиви, възпитани и много позитивни момчета. Слава Богу за това! Освен, че предложиха на Асенчо от собствената си храна, намериха толкова добри думи, които да накарат детето да се отпусне и да не изпитва страх от тях.

Предадох Асенчо на властите както си му е реда – с протокол, а той, миличкия, се разплака за мен, като разбра, че си тръгвам. И на мен ми стана мъчно за детето, но бях спокойна, че с Божията помощ е в добри ръце.

А можеше да попадне в други ръце и краят да бъде лош, много лош.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.04.2023 г.
0
 
 
Дали е инсцениравка или не ,не е толкова важно.Повече ме радва мисълта че ХОРАТА с топли сърца, стават все повече и повече!!!
Aнонимен
на 16.04.2023 г.
0
 
 
Тиквата и 239-те да прочетат това! Много, много здраве на всички хора с добри сърца!
Aнонимен
на 16.04.2023 г.
0
 
 
Какво то откривателя,така и полицаите са се оказали на място човечни и хуманни! Може и да се каже че е имал късмет но при условие че се разсъждава малко по-иначе,от друг ъгъл. Също така може да се каже че ако е имал само една баба до себе си(2 е много малко вероятно) в момента на изгубването,то да се каже че е нарочно изоставен(изхвърлен),а по-вероятно е да е изгубен. Трябва да има продължение историята! А за тук присъствуващите хеътъри ще кажа чисто и просто-гледайте си насраните гащи!
Aнонимен
на 15.04.2023 г.
0
 
 
Евтаназия още в ранна детска възраст,и химиеска кастрация на всички циганки.
Aнонимен
на 15.04.2023 г.
0
 
 
Много сте наивни вие българите. Да си го напиша направо глупави. За това и държавата ви е в това положение. Там ги обучават от съвсем малки на актьорски изпълнения.
Aнонимен
на 14.04.2023 г.
0
 
 
Слава на Бога че има такива добри хора все още рядко ги има но аз вярвам в доброто и аз съм циганка и аз съм преживяла много много лоши неща но такива добри хора ооказват добрият път благодарение най вече на бога разбирам такива хора в лоши недогледани от семействатаим благодаря на хора който помагат на такива дечица
Aнонимен
на 13.04.2023 г.
0
 
 
В България все още има добри хора.Адмирации.
Aнонимен
на 13.04.2023 г.
0
 
 
А аз се чудя защо България реве......
Aнонимен
на 13.04.2023 г.
0
 
 
Мила малка невинна душица имало е късмет детето и е случило на добър Човек!
Aнонимен
на 13.04.2023 г.
0
 
 
Вафла мура или вафла,,Мура,,?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: